Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

Zgrada Vage

Novouređena gradska knjižnica i čitaonica udahnule novi život Metkoviću

Objavljeno prije

Danas 14. svibnja 2013. godine u 11 sati Gradska knjižnica Metković svečano je otvorila vrata svojih novouređenih prostorija.

Uz prisustvo brojnih građana i gradskih dužnosnika svečanu ceremoniju uveličali su Gradska glazba Metković, Klapa Sv.Nikola i Domagojevi strijelci. 

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

U prigodnom govoru koji je održao aktualni gradonačelnik Stipo Gabrić osvrnuo se na velike napore koji su uloženi kako bi se skupila sredstva i realizirao projekt zgrade Vage, u kojem će osim gradske knjižnice i čitaonice, u prizemlju biti smještena i Ornitološka zbirka Prirodoslovnog muzeja Metković.

U svom govoru se zahvalio svima koji su doprinijeli realizaciji projekta, “Jer da nije vas ne bi bilo ni Jambe, da nije vas ne bi bilo ni ove Ljepotice.” – kazao je Gabrić”

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Poslušajte Gabrićev govor u cijelosti:
[ca_audio url=”http://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2013/05/Jambo-Vaga.mp3″ width=”640″ height=”27″ css_class=”codeart-google-mp3-player” autoplay=”false”]

Nakon što je fra Lukica Vojković blagoslovio zgradu Vage, Gabrić je ceremonijalnim rezanjem vrpce građanima otvorio vrata novouređene Gradske knjižnice i čitaonice Metković.

 

ROKO TOLIĆ 740/300px

SRETAN ROĐENDAN

44 godine su prošle od osnutka KUD-a Metković

Objavljeno prije

44 godine su prošle od kad je osnovano Kulturno umjetničko društvo Metković, davne već 1977. godine, 9. veljače osnovan je ud skupine gradskih entuzijasta među kojima su bili profesori Radojka i Vide Bagur, Zdravko Obradović, Danilo Obradović, Marica Božinović i drugi…

Društvo je uglavnom djelovalo u školama, bilo osnovnim ili srednjim, a objedinjavalo je razne aktivnosti amaterskog stvaralaštva poput folklora, mandolinskog orkestra, zbora, dramskih aktivnosti, koje su se poslije odvojile u MAK, te čak i fotografske sekcije.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Koristimo ovu priliku da im poželimo da što prije počnu sa radom, da se u prostorijama Društva ponovo čuju pjesme i odzvanjaju koraci svih uzrasta našeg društva, na radost svih nas i čuvanja tradicije svog zavičaja. Sretan vam 44 rođendan!

Kao i cijelo društvo i vas je zadesila ova nazovimo je epidemiološka izolacija, ali sve je prolazno tako će i ovo proći, i uskoro će se opet u našem gradu čuti ples i pjesma.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

 

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije