Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

Gradska knjižnica Metković

Najava programa povodom obilježavanja Noći Knjige

Objavljeno prije

knjiznicaKnjižnice diljem Hrvatske povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava obilježiti će  Noć knjiga koja se u Hrvatskoj priređuje drugu godinu za redom. Za tu prigodu su posjetiteljima, malim i velikim pripremili raznovrstan program.

Gradska knjižnica Metković se također pridružila manifestaciji čiji program započinje danas u 18:00 sati pod nazivom Noć knjige 2013, a uključuje slijedeće:

 

  • 18:00 – 22:00 Bookcrossing – istovremeno ispred stare knjižnice i ispred zgrade nove knjižnice
  • 18:00 – 22:00 Mali sajam knjiga – prigodna prodaja knjiga iz fonda Matice hrvatske Metković na štandu ispred knjižnice
  • 18:00 – 18:35 Čitajmo naglas – čitanje naglas bajki i priča predškolcima i učenicima nižih razreda osnovnih škola s namjerom da se u čitanje uključe i djeca i roditelji
  • 18:35 – 19:00 Prošlost i sjećanja – predstava kako je nastao i kako se razvijao grad Metković, u prostoru i u vremenu, od prvih tragova ljudskog djelovanja do danas
  • 19:00 – A gdje ćeš ga naći? upita Gita – Hlapićev labirint: police s knjigama u knjižnici predstavljaju zidove labirinta. Sudjeluju: učenici osnovnih škola
  • 20:00 Knjižnični razgovori
  • 20:30 Projekcija filma

GRADSKA KNJIŽNICA METKOVIĆ

Zoran Žmirić predstavio svoj novi roman ‘Hotel Wartburg’

Objavljeno prije

U Gradskoj knjižnici Metković večeras je održana promocija romana „Hotel Wartburg“ autora Zorana Žmirića – hrvatskoga kolumnista, glazbenika, zaljubljenika u strip i fotografiju te nagrađivanoga književnika čija su djela prevedena na više svjetskih jezika.

Uz autora, roman, ali i život te karijeru poznatoga hrvatskoga književnika, predstavila je ravnateljica Gradske knjižnice Metković Vesna Vidović.

Radnja romana prati djetinjstvo i mladost dječaka u Rijeci i ljetovanja na Vlaci (kod Opuzena), od kraja sedamdesetih godina u jednoj ‘naizgled običnoj obitelji, nesretnoj na svoj način’. Kroz radnju, pisac nas vodi automobilom marke Wartburg koji predstavlja lajtmotiv na sjećanja kroz sazrijevanje glavnog junaka i njegova odnosa s ocem. Jednostavnost izražavanja glavnog junaka daje mu određenu dozu ozbiljnosti koja će za posljedicu u čitatelju izazvati osjećaj težine u prsima, gorčine koja prati glavnog lika sve dok ne odluči oprostiti. Sebi, a i drugima.

Zoran Žmirić, književnik, kolumnist i glazbenik, do sada je objavio zbirke priča Kazalište sjena, Vrijeme koje nam je pojeo Pac-Man, Putovanje desnom hemisferom i Kaleidoskop; kronologiju riječkog rocka (1979.-2009.) Riječke rock himne; zbirku pjesama Zapisano metkom te romane: Blockbuster, Snoputnik i Pacijent iz sobe 19.

Dobitnik je „Književnog pera“ za najbolju knjigu godine 2009./2010. za Blockbuster koju dodjeljuje Hrvatsko književno društvo, Godišnje nagrade Grada Rijeke u 2011. za stvaralački rad i posebna dostignuća u području kulture tijekom 2010. godine te pobjednik natječaja za super kratku priču CeKaPe-a. Roman Pacijent iz sobe 19 ušao je u finalni izbor za nagradu Tportala za najbolji roman 2019., a iste godine pri dodjeli nagrade “Fran Galović” osvojio je najveći broj glasova čitatelja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije