Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DRAGICA KRMEK IZLAGALA NA CACTUS DAY BALE-VALLE

Najviše nas veseli kada kaktus procvjeta – kaže nam Dragica

Objavljeno prije

Kaktusi, Dragica Krmek

Prije par dana pripremajuću prilog o novim sadržajima Prirodoslovnog muzeja Metković, sreli smo našu sugrađanku Dragicu Krmek, koja u sklopu programa javnih radova uređuje vrt ispred bivše zgrade Poduha. U razgovoru smo saznali da se upravo vratila sa izložbe kaktusa. Ova jedinstvena izložba, nazvana CACTUS DAY BALE-VALLE, već desetu godinu održava u Balama u Istri i jedina je  te vrste u Hrvatskoj. Dragici je ovo bio  šesti odlazak na izložbu, a to joj je odlična prigoda za stjecanja novih znanja i vještina o uzgoju i održavanju kaktusa.

Dragica kaktuse uzgaja već deset godina. Počela je sa dva poklonjena, a današnji vrt je prepun ovog lijepog bodljikavog cvijeća. U svemu joj pomaže i njen supruga Ante, koji također mnogo zna o uzgoju. Kažu da kaktusi nisu posebno zahtjevni, održavaju se jednostavno, jedino ne trpe hladnoću. Danas ih Dragica i Ante imaju preko sto različitih vrsta. Kaktuse ne prodaju, ali rado mijenjaju i u stalnoj su potrazi za novim vrstama. To je pravi hobi, kaže nam Dragica. Povežete s ljudima sličnih interesa, tako da razmjenjujemo iskustva i mijenjamo se sa sadnice. Nastavit će sa prikupljanjem,  jer u vrtu i oko kuće ima dovoljno mjesta, jedino je problem zimi, jer ima osjetljivih vrsta koje mora prenijeti u kuću.

Najviše su sretni kad kaktus procvjeta. To je nagrada za uloženi trud, a cvjetovi kaktusa su stvarno nešto posebno. To je kako da vam se kaktus svojom ljepotom cvijeta zahvali na njezi i ljubavi  koju ste mu dali.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Evidentno je da će Dragica nastaviti s uzgojem ovo lijepog cvijeća i odlaziti na izložbe, stoga Dragici i Anti želimo puno uspjeha na izložbama i ostavljamo ih sretne u njihovom bodljikavom carstvu. Pogledajte što smo kamerom zabilježili u njihovom prekrasno vrtu:

Dragica se zahvaljuje organizatorici izložbe Cactus Day Bale – Valle, Danieli Peršić na pozivu i gospođi Ljilji Dellabernadina na prenoćištu, a posebna zahvala ravnateljici Prirodoslovnog muzeja Metković, Ivani Baće koja imala razumijevanja i dopustila slobodan dan, kako bi Dragica mogla nazočiti izložbi.

GABELA

Dvije osobe privedene, uzgajali canabis u plasteniku

Objavljeno prije

U četvrtak, 13.10.2022. godine, djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ lišili su slobode dvije osobe iz Gabele, I.R .(1980) i N.R.(1980), zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, javio je Čaportal.

Naime, temeljem pismene Naredbe Općinskog suda Čapljina izvršen je pretres plastenika u Gabeli, na zemlji u vlasništvu I. R., kojom prilikom je pronađeno ukupno 15 stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Canabis, visine 2,40 m.

Osobe su zadržane radi kriminalističke obrade, a o svemu je upoznat tužitelj, navodi se u informaciji MUP-a HNŽ.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije