Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2

DRAGICA KRMEK IZLAGALA NA CACTUS DAY BALE-VALLE

Najviše nas veseli kada kaktus procvjeta – kaže nam Dragica

Objavljeno prije

Kaktusi, Dragica Krmek

Prije par dana pripremajuću prilog o novim sadržajima Prirodoslovnog muzeja Metković, sreli smo našu sugrađanku Dragicu Krmek, koja u sklopu programa javnih radova uređuje vrt ispred bivše zgrade Poduha. U razgovoru smo saznali da se upravo vratila sa izložbe kaktusa. Ova jedinstvena izložba, nazvana CACTUS DAY BALE-VALLE, već desetu godinu održava u Balama u Istri i jedina je  te vrste u Hrvatskoj. Dragici je ovo bio  šesti odlazak na izložbu, a to joj je odlična prigoda za stjecanja novih znanja i vještina o uzgoju i održavanju kaktusa.

Dragica kaktuse uzgaja već deset godina. Počela je sa dva poklonjena, a današnji vrt je prepun ovog lijepog bodljikavog cvijeća. U svemu joj pomaže i njen supruga Ante, koji također mnogo zna o uzgoju. Kažu da kaktusi nisu posebno zahtjevni, održavaju se jednostavno, jedino ne trpe hladnoću. Danas ih Dragica i Ante imaju preko sto različitih vrsta. Kaktuse ne prodaju, ali rado mijenjaju i u stalnoj su potrazi za novim vrstama. To je pravi hobi, kaže nam Dragica. Povežete s ljudima sličnih interesa, tako da razmjenjujemo iskustva i mijenjamo se sa sadnice. Nastavit će sa prikupljanjem,  jer u vrtu i oko kuće ima dovoljno mjesta, jedino je problem zimi, jer ima osjetljivih vrsta koje mora prenijeti u kuću.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Najviše su sretni kad kaktus procvjeta. To je nagrada za uloženi trud, a cvjetovi kaktusa su stvarno nešto posebno. To je kako da vam se kaktus svojom ljepotom cvijeta zahvali na njezi i ljubavi  koju ste mu dali.

Evidentno je da će Dragica nastaviti s uzgojem ovo lijepog cvijeća i odlaziti na izložbe, stoga Dragici i Anti želimo puno uspjeha na izložbama i ostavljamo ih sretne u njihovom bodljikavom carstvu. Pogledajte što smo kamerom zabilježili u njihovom prekrasno vrtu:

Sveznalica 7400xXpx

Dragica se zahvaljuje organizatorici izložbe Cactus Day Bale – Valle, Danieli Peršić na pozivu i gospođi Ljilji Dellabernadina na prenoćištu, a posebna zahvala ravnateljici Prirodoslovnog muzeja Metković, Ivani Baće koja imala razumijevanja i dopustila slobodan dan, kako bi Dragica mogla nazočiti izložbi.

UHIĆENI NA GRANICI

Na ljetovanju otuđili jet-ski i odvezli ga u Češku

Iako su na ljetovanju koristili vlastiti jet-ski, vratili su se u mjesto ljetovanja i od tamo otuđili još jedan jet-ski te ga odvezli u Češku gdje ga policija pokušava naći putem međunarodne policijske suradnje

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica Poljskih državljana u dobi od 43 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo krađe i rano jutros predani pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Metković.

Naime, u nedjelju, 16. srpnja 44-godišnjak je policiji prijavio krađu jet-skia koja se dogodila prethodne noći. Plovilo je bilo privezano za pontonsku platformu u moru u mjestu Blace u općini Slivno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su plovilo otuđili spomenuti poljski državljani koji su tu prethodno bili na ljetovanju.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Naime, tijekom ljetovanja su i sami koristili osobni jet-ski, te su se nakon odjave i povratka u Poljsku, zaustavili u BiH gdje su svoj jet-ski ostavili i praznim se trilerom vratili u Blace odakle su otuđili jet-ski kojeg su potom ostavili u Češkoj.

Uhićeni su na PGP Stara Gradiška temeljem raspisane potrage PP Metković kada su se vraćali po svoj jet-ski u BiH s namjerom da ga vrate u Poljsku.

Sveznalica 7400xXpx

Otuđeni jet-ski za sada nije pronađen i s tim ciljem je zatražena međunarodna policijska suradnja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije