Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300

SUSTAV ZA OBRANU OD POPLAVA

Danas treba početi ispumpavanje vode preko crpke na Duvratu

Objavljeno prije

Duvrat - vodeni val, crpke, poplava

Vodeni val koji je srijedu navečer prošao kroz Metković podigao je razinu vodostaja Neretve na 227 cm. Na svu sreću nije bilo dojava o prodiranjima u objekte, osim potapanja poljoprivrednih površina na Duvratu.

Kako nam čitatelji javljaju, nekima od naših sugrađana nanesena je velika šteta na poljoprivrednim usjevima. Kontaktirali su nadležne službe, redom preko Hrvatskih voda i lokalne uprave tražeći da se iskoriste postojeće pumpe, da ispumpaju vodu, međutim, kako su nam javili, nisu naišli na potpuno razumijevanje.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Nasip za obranu od poplava, poplava, Duvrat

Sustav za obranu od poplava

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Naime, cijeli sustav za obranu od poplava nije dovršen, točnije, dio sustava koji se nalazi u BiH tek se treba graditi. Svi znamo kako funkcionira sustav spojenih posuda i nažalost možemo reći da u slučaju visokog vodostaja područje Metković još uvijek nema odgovor na tu prirodnu katastrofu.

Iz Hrvatskih voda nas uvjeravaju da je sustav u potpunosti spreman na veliki vodostaj, i da područje Metkovića nije upitno, iako sustav nije dovršen na području BiH. Kako nam je pojasnio gospodin Joško Erceg, u ulici Marka Marulića bi se postavile box-barijere, kao nedavno u Karlovcu, koje bi zaustavili prodiranje sa gornje strane, a ustava i crpka na Duvratu bi bile u punoj funkciji.

Sustav za obranu od poplava nikada nije imao zadaću štititi poljoprivredne površine, to pitanje se treba riješiti melioracijom zemljišta, jer prevelike su razlike u kotama. Neka zemljišta na Duvratu su na vrlo niskim kotama i sustav to ne bi izdržao – kazao je Erceg.

Nasip za obranu od poplava, poplava, Duvrat

Kako neslužbeno doznajemo, sinoć i jutros se ispumpavalo pumpama koje su Hrvatske vode premjestile iz Sinja, a glavne crpke na Duvratu su danas dobile i el. energiju, pa izgleda da će ipak one odraditi ‘domaću zadaću’ i spasiti poljoprivrednike od nastajanja daljnjih šteta.

Dalibor Čutura

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Šambrole
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije