Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

SUSTAV ZA OBRANU OD POPLAVA

Danas treba početi ispumpavanje vode preko crpke na Duvratu

Objavljeno prije

Duvrat - vodeni val, crpke, poplava

Vodeni val koji je srijedu navečer prošao kroz Metković podigao je razinu vodostaja Neretve na 227 cm. Na svu sreću nije bilo dojava o prodiranjima u objekte, osim potapanja poljoprivrednih površina na Duvratu.

Kako nam čitatelji javljaju, nekima od naših sugrađana nanesena je velika šteta na poljoprivrednim usjevima. Kontaktirali su nadležne službe, redom preko Hrvatskih voda i lokalne uprave tražeći da se iskoriste postojeće pumpe, da ispumpaju vodu, međutim, kako su nam javili, nisu naišli na potpuno razumijevanje.

Nasip za obranu od poplava, poplava, Duvrat

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Sustav za obranu od poplava

Naime, cijeli sustav za obranu od poplava nije dovršen, točnije, dio sustava koji se nalazi u BiH tek se treba graditi. Svi znamo kako funkcionira sustav spojenih posuda i nažalost možemo reći da u slučaju visokog vodostaja područje Metković još uvijek nema odgovor na tu prirodnu katastrofu.

Iz Hrvatskih voda nas uvjeravaju da je sustav u potpunosti spreman na veliki vodostaj, i da područje Metkovića nije upitno, iako sustav nije dovršen na području BiH. Kako nam je pojasnio gospodin Joško Erceg, u ulici Marka Marulića bi se postavile box-barijere, kao nedavno u Karlovcu, koje bi zaustavili prodiranje sa gornje strane, a ustava i crpka na Duvratu bi bile u punoj funkciji.

Sustav za obranu od poplava nikada nije imao zadaću štititi poljoprivredne površine, to pitanje se treba riješiti melioracijom zemljišta, jer prevelike su razlike u kotama. Neka zemljišta na Duvratu su na vrlo niskim kotama i sustav to ne bi izdržao – kazao je Erceg.

Nasip za obranu od poplava, poplava, Duvrat

Kako neslužbeno doznajemo, sinoć i jutros se ispumpavalo pumpama koje su Hrvatske vode premjestile iz Sinja, a glavne crpke na Duvratu su danas dobile i el. energiju, pa izgleda da će ipak one odraditi ‘domaću zadaću’ i spasiti poljoprivrednike od nastajanja daljnjih šteta.

Dalibor Čutura

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije