Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

EKOLOŠKO-RONILAČKI KLUB 'MALO MORE'

Najavljujemo tradicionalnu akciju čišćenja podmorja na području Blaca i Komarne

Objavljeno prije

Ekološko-ronilački klub ‘Malo more’ iz Komarne poziva na tradicionalnu akciju čišćenja podmorja i predavanja o morskim organizmima, ribama i racima te opasnostima otpada u moru, koja će se održati u ponedjeljak 14. lipnja na Kupalištu naselja Blace u općini Slivno, s početkom u 10 sati, pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu programa „Zajedno čuvajmo okoliš“.

Akcija čišćenja podmorja i obale na području općine Slivno (naselje Blace i Komarna) organizira se uz sudjelovanje ronioca volontera, tehničku podršku volontera na brodovima i obali te volontera koji su sudjelovali u prošlogodišnjim akcijama čišćenju plaža i lučica.

Za sve sudionike akcije je organiziran ručak te prigodna predavanja/edukacije o morskim organizmima (poseban osvrt na ugroženost PLEMENITE PERISKE (Pinna nobilis)), ribama i racima (pojava invazivne vrsta poput Američkog plavog raka – Callinectes sapidus) kao i opasnostima koje za njih predstavlja otpad u moru.

Ciljevi radionice/predstavljanja su:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
  • predstaviti aktivnosti Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu programa „Zajedno čuvajmo okoliš“;
  • provesti diskusiju o ulozi, aktivnostima i potrebama različitih sektora na području priobalnog područja delte Neretve u Republici Hrvatskoj.

OBNOVA PARKETA I UGRADNJA OBLOGE

Završeni radovi na obnovi Gradske sportske dvorane

Završeni radovi na projektu obnove parketa te ugradnje obloge u Gradskoj sportskoj dvorani u Metkoviću

Objavljeno prije

Jučer je održana primopredaja radova projekta obnove parketa te ugradnje obloge u Gradskoj sportskoj dvorani u Metkoviću, sufinanciranoga od strane Ministarstva turizma i sporta RH. Primopredaji su nazočili načelnik Sektora za razvoj i natjecateljski sport u Ministarstvu turizma i sporta Darko Vučić, predstavnici izvođača i nadzora radova te Grada Metkovića.

Ukupan iznos investicije je 64.319,99 eura s PDV-om (484.618,98 kn), a od strane Ministarstva turizma i sporta RH Gradu Metkoviću odobreno je 41.197,16 eura (310.400,00 kn). Ostatak sredstava za realizaciju ovoga projekta Grad je osigurao iz vlastitoga Proračuna.

U sklopu radova obavljeno je temeljito brušenje parketa u tri faze, izvlačenje linija sportskih terena za rukomet, košarku i odbojku, nanošenje odgovarajućih slojeva laka te ugradnja antibakterijske i vatrootporne sigurnosne gumene obloge na zidove kojom se sprječava mogućnost ozljeda svih korisnika Gradske sportske dvorane.

– Riječ je o još jednom projektu ulaganja u sportsku infrastrukturu kojim želimo osigurati kvalitetnije uvjete za sportaše te potaknuti što veći broj djece i mladih na bavljenje sportom! – istaknuo je gradonačelnik Dalibor Milan.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije