Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

EKOLOŠKO-RONILAČKI KLUB 'MALO MORE'

Najavljujemo tradicionalnu akciju čišćenja podmorja na području Blaca i Komarne

Objavljeno prije

Ekološko-ronilački klub ‘Malo more’ iz Komarne poziva na tradicionalnu akciju čišćenja podmorja i predavanja o morskim organizmima, ribama i racima te opasnostima otpada u moru, koja će se održati u ponedjeljak 14. lipnja na Kupalištu naselja Blace u općini Slivno, s početkom u 10 sati, pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu programa „Zajedno čuvajmo okoliš“.

Akcija čišćenja podmorja i obale na području općine Slivno (naselje Blace i Komarna) organizira se uz sudjelovanje ronioca volontera, tehničku podršku volontera na brodovima i obali te volontera koji su sudjelovali u prošlogodišnjim akcijama čišćenju plaža i lučica.

Za sve sudionike akcije je organiziran ručak te prigodna predavanja/edukacije o morskim organizmima (poseban osvrt na ugroženost PLEMENITE PERISKE (Pinna nobilis)), ribama i racima (pojava invazivne vrsta poput Američkog plavog raka – Callinectes sapidus) kao i opasnostima koje za njih predstavlja otpad u moru.

Ciljevi radionice/predstavljanja su:

  • predstaviti aktivnosti Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu programa „Zajedno čuvajmo okoliš“;
  • provesti diskusiju o ulozi, aktivnostima i potrebama različitih sektora na području priobalnog područja delte Neretve u Republici Hrvatskoj.

RADOVI NA VODOOPSKRBNOJ MREŽI

Ulice Put Vida, Marka Marulića, S.S. Kranjčevića i dio Hercegovačka kroz jutro bez vode

Objavljeno prije

Obavještavaju se korisnici vodnih usluga u ulicama: Put Vida, Marka Marulića, S.S. Kranjčevića i dijelu ulice Hercegovačka od nadvožnjaka do MGP Gabela polje,  da će dana 18.6.2021. od 10:30 do 12:30 sati zbog iznenadnih radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

Iz Gradskog vodovoda korisnike mole za razumijevanje.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije