Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

VRIJEME DOŠAŠĆA

Na Trgu kralja Tomislava upaljena prva adventska svijeća

Objavljeno prije

Upaljena prva adventska svijeća

Od danas po prvi put na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću, na velikom adventskom vijencu, kojeg su napravili profesori i učenici Srednje škole Metković, upaljena je prva od četiri adventske svijeće. Događaj s odobravanjem su popratili mnogi naši građani. Na lijepo napravljenom adventskom vijencu svijeće će se paliti još slijedeće tri nedjelje do Božića.

Prigodni program osmišljen od njihovih teta, izveli su vrtićani dječjih vrtića Metković i Leut. Nadamo se da ova lijepa kršćanska manifestacija na Trgu postati tradicionalna na zadovoljstvo svih građana Metkovića. Organizator ovog prigodnog događaja je TZ Grada Metkovića.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Metković dobiva pravi blagdanski ugođaj, mnogima najljepši dio godine. Djeco uživajte, slijedi mjesec darivanja, a za odrasle ugoda najljepšeg blagdana. Pogledajte što smo za vas zabilježili:

Došašće

Došašće ili advent je vrijeme u crkvenoj godini, kad se kršćani intenzivnije pripravljaju na svetkovine Božića i Bogojavljenja. To je istodobno vrijeme očekivanja Kristova dolaska na kraju vremena (Sudnji dan). Vrijeme došašća nije toliko obilježeno pokorom, koliko više radosnim i povjerljivim očekivanjem.

Počinje nedjeljom koja pada između 27. studenoga i 3. prosinca (drukčije rečeno: nedjeljom koja je po kalendaru najbliža blagdanu svetoga Andrije apostola). Došašće obuhvaća tri tjedna te dane između četvrte nedjelje došašća i samog Božića.

Prvu nedjelju došašća karakterizira ponovni Kristov dolazak, drugu i treću osoba Ivana Krstitelja, četvrta predstavlja Mariju, Djevicu i Majku, koja je rodila Krista.

PROMETNA NESREĆA KOD KOMINA

U sudaru četiri osobna vozila nastala velika materijalna šteta

Objavljeno prije

U petak oko 8:00 došlo je do prometne nesreće na Jadranskoj magistrali između Komina i Opuzena.

Kako su nam rekli iz OKC-a, u nesreći su sudjelovala četiri osobna vozila, a kako doznajemo dva su se sudarila frontalno. Tri vozila su stranih registracijskih oznaka dok je jedno vozilo dubrovačkih registracija. U sudaru je ozlijeđena jedna osoba.

Promet se odvija bez zastoja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije