Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

DOMOVINSKI RAT

Na današnji dan prije točno 28 godina Metković su napala četiri zrakoplova JNA

Objavljeno prije

Na današnji dan prije točno 28 godina, 21. travnja 1992. godine jugo-agresorska vojska iz zraka je napala Metković te na njega bacila tri bombe tzv. krmače. Napad u kojem su tri osobe izgubile život i osam ranjeno započelo je u 18,20 sati, a izvela su ga četiri zrakoplova JNA.

Prva ‘krmača’ je pala u Hercegovačkoj ulici na kuću Roglića koju je zbrsala sa lica zemlje te pored velike materijalne štete usmrtila Ankicu Ilić (1922.) koja se nalazila u susjednoj kući. Navodno gađana je Plinara ali je promašena i bomba je završila u Hercegovačkoj ulici u blizini nadvožnjaka i pruge. U to vrijeme na nadvožnjaku se nalazila Ankica Buljubašić (r. 1964. Pehar, žena Branka) koja je od siline detonacije također smrtno stradala. U susjednim kućama ranjei su Aninka SentaJadranka Klapavić i Jozo Mijoč.

Druga bomba je pala u ulici Put groblja u neposrednoj blizini spremnika gradskog vodovoda, koji su vjerojatno bili cilj agresora. Također i taj manevar je bio neprecizan i bomba je pala pored kuća na broju 20 (Jove Bubala) i broju 16 (Milivoja Romovića), koje su sravnjene sa zemljom. U posljedicama tog napada život je tijekom operacije u Ratnoj bolnici izgubila Anđelka Romović (1919.), a ranjeni su Safet GarboMilan BubaloIgor Batinović i Tekla Mijić.

Treća bomba je pala pored Naronaplasta u Ulici Bočina, kojom je gađano tadašnje zapovjedništvo 116. brigade. Pogodila je i potpuno uništila obiteljsku kuću Marka Matića. Tom je prilikom dok se nalazio u polju teško stradao Ante Mijić kojem je geler ruku otkinuo od lakta.

Sve je dokumentirano u dva video zapisa koja ovom prilikom prenosimo.

RADOVI NA VODOOPSKRBNOJ MREŽI

Dio desne strane grada kroz jutro bez vode

Objavljeno prije

Obavještavaju se korisnici vodnih usluga u ulicama: Kneza Trpimira, Mileževac i Jerkovačka, da će u petak, 18.6.2021. od 8:30 do 9:30 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

Iz Gradskog vodovoda korisnike mole za razumijevanje.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije