Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px

DOMOVINSKI RAT

Na današnji dan prije točno 28 godina Metković su napala četiri zrakoplova JNA

Objavljeno prije

Na današnji dan prije točno 28 godina, 21. travnja 1992. godine jugo-agresorska vojska iz zraka je napala Metković te na njega bacila tri bombe tzv. krmače. Napad u kojem su tri osobe izgubile život i osam ranjeno započelo je u 18,20 sati, a izvela su ga četiri zrakoplova JNA.

Prva ‘krmača’ je pala u Hercegovačkoj ulici na kuću Roglića koju je zbrsala sa lica zemlje te pored velike materijalne štete usmrtila Ankicu Ilić (1922.) koja se nalazila u susjednoj kući. Navodno gađana je Plinara ali je promašena i bomba je završila u Hercegovačkoj ulici u blizini nadvožnjaka i pruge. U to vrijeme na nadvožnjaku se nalazila Ankica Buljubašić (r. 1964. Pehar, žena Branka) koja je od siline detonacije također smrtno stradala. U susjednim kućama ranjei su Aninka SentaJadranka Klapavić i Jozo Mijoč.

Druga bomba je pala u ulici Put groblja u neposrednoj blizini spremnika gradskog vodovoda, koji su vjerojatno bili cilj agresora. Također i taj manevar je bio neprecizan i bomba je pala pored kuća na broju 20 (Jove Bubala) i broju 16 (Milivoja Romovića), koje su sravnjene sa zemljom. U posljedicama tog napada život je tijekom operacije u Ratnoj bolnici izgubila Anđelka Romović (1919.), a ranjeni su Safet GarboMilan BubaloIgor Batinović i Tekla Mijić.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Treća bomba je pala pored Naronaplasta u Ulici Bočina, kojom je gađano tadašnje zapovjedništvo 116. brigade. Pogodila je i potpuno uništila obiteljsku kuću Marka Matića. Tom je prilikom dok se nalazio u polju teško stradao Ante Mijić kojem je geler ruku otkinuo od lakta.

Sve je dokumentirano u dva video zapisa koja ovom prilikom prenosimo.

Sveznalica 7400xXpx

NAJAVLJUJEMO

U četvrtak gitaristički koncert Srđana Bulata u GKS-u Metković

Objavljeno prije

U Galeriji GKS-a Metković u četvrtak, 7. prosinca s početkom u 19:30 gitaristički koncert će održati Srđan Bulat. Ulaz je slobodan.

Srđan Bulat koncertni je umjetnik posebne scenske izražajnosti. Osvojio je najviše nagrade na gotovo svim najprestižnijim svjetskim natjecanjima za klasičnu gitaru te je svirao kao solist sa Zagrebačkom filharmonijom, Splitskim komornim orkestrom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i dr. Izvest će solistički recital na klasičnoj gitari sa programom skladatelja 19. i 20. stoljeća.

Organizator koncerta je Ustanova za kulturu i sport Metković, a održava se uz potporu Grada Metkovića i Dubrovačko-neretvanske županije.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije