Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

EDUKACIJA U PODUZETNIČKOM INKUBATORU U PLOČAMA

Moć pričanja priča ‘Nauči osnove storytellinga i unovči svoje ideje!’

Objavljeno prije

Koliko puta ste noću ostajali budni jer niste mogli ispustiti knjigu iz ruke iščekujući zadnju scenu? Sjećate li se kad vam je padala glava od umora, a svejedno ste čekali kraj filma? Je lio uzrok svemu bila „samo dobro ispričana priča“?

Koja je razlika storytellinga i storysellinga? Koja je uopće moć priče i koliko ona ima utjecaja na naš svakodnevni život? Znate li da prosječan Amerikanac svakodnevno upije preko 100 tisuća riječi na digitalnim platformama, a njih više od 92% želi da reklama više nalikuje na priču?

Razvijanjem vještine pričanja priče, stvarate svoju publiku i kreirate vlastiti „put junaka“. Storytelling je također umjetnost, no umjesto kistovima ovdje se „crta“ rječima.

Sveznalica 7400xXpx

Marija Pajić Bačić je dugogodišnja televizijska reporterka i vlasnica agencije za PR i medijski konzulting – „Maripa“ koja surađujući s klijentima kao što su RTL, žena.hr, Diva magazin, Zaklada Marina Čilića i dizajnerica Anamarija Asanović gotovo svakodnevno priča različite priče. Između ostalog, suorganizatorica je prvog dubrovačkog street food festivala „Bavarin“, s obzirom na to da je ova svestrana Zagrepčanka od nedavno stanovnica Dubrovnika. Također, napisala je i slikovnicu „Kapetan Ivo u lovu na dugu“ čiju je englesku verziju na svom Youtube kanalu nedavno pročitala i vojvotkinja Sarah Ferguson a pregledana je preko 100 tisuća puta.

Kako savladati tehnike pisanja i zaintrigirati publiku? Kako poziciniorati svoj brend i stvoriti emociju – samo su neka od pitanja kojima će se baviti ova radionica imena „Moć pričanja priča : Nauči osnove storytellinga i unovči svoje ideje!“

Radionice će se održati 23. ožujka 2023. s početkom u 10 sati, u Poduzetničkom inkubatoru Ploče na adresi Crna rika 7a.

S obzirom na ograničen broj mjesta, prijave su obavezne i moguće putem poveznice, e-maila: ploce@poduzetnicki-inkubator-dnz.hr te telefona: 020 325 594 ili 099 212 9765.

Radionica je idealna za freelancere, poduzetnike, novinare, digitalne kreatore i sve koji to planiraju tek postati. Za radionicu nije potrebno prethodno iskustvo u pisanju.

Svatko ima zanimljivu priču, samo ju neki bolje pričaju!

p.s. Ne trebate biti bradati djedica koji sjedi ispred kamina da bi znali što je dobra „priča“!

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Župan Dobroslavić na konferenciji ‘Promocija Europskog socijalnog fonda plus’

Objavljeno prije

Na konferenciji „Promocija Europskog socijalnog fonda plus“ koju su otvorili župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković te državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš predstavljene su mogućnosti iz Europskog socijalnog fonda plus (ESF+) koje su na raspolaganju Republici Hrvatskoj u novom proračunskom razdoblju EU. ESF+ glavni je instrument Europske unije za ulaganje u četiri ključna područja: ulaganje u zapošljavanje i povećanje razine vještina, socijalna politika, obrazovanje i cjeloživotno učenje te ulaganje u zdravstvenu i dugotrajnu skrb.

Župan Dobroslavić zahvalio je Vladi RH na dosadašnjoj podršci u razmjeni informacija u provedbi projekata podržanih EU sredstvima na području Dubrovačko-neretvanske županije. Izrazio je zadovoljstvo posebnim naglaskom stavljenim na strukovno obrazovanje, što je naša županija prepoznala kroz provedbu projekta Turističko ugostiteljske škole Dubrovnik, „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik”, ukupne je vrijednosti preko 10 milijuna eura. Također, kroz novi program naglasak je stavljen na socijalnu zaštitu te kvalitetne i dostupne socijalne i zdravstvene usluge poput primjera projekta „Josipov dom“ (centar za pomoć žrtvama nasilja), sigurne kuće za žene žrtve nasilja. Župan je pritom spomenuo i niz projekata „Unapređenja usluga u predškolskim ustanovama“ te dugogodišnji projekt „Pomoćnika u nastavi“. Naglasio je važnost uloge Regionalne agencije DUNEA u provedbi navedenih programa kroz pružanje tehničke pomoći u pripremi i prijavi istih. „Mi ćemo kao i dosada pratiti natječaje i prijavljivati se na javne pozive i vjerujemo da će provedba ESF+ programa doprinijeti uravnoteženom regionalnom razvoju“ zaključio je izlaganje župan župan Dobroslavić.

Državni tajnik Ivan Vidiš podsjetio je kako je Hrvatska u posljednjoj godini korištenja sredstava iz ESF-a za razdoblje 2014.-2020., kojima je glavni cilj bio stabilizacija tržišta rada te da su na redu prvi javni pozivi i korištenje sredstava iz novog ESF+ fonda. Za sljedeće programsko razdoblje najavio je tri programska cilja za iskorištavanje sredstava iz ESF+, prvi od kojih je dostizanje stope zaposlenosti od 75 posto, drugi je uključivanje 55 posto odraslog stanovništva u proces cjeloživotnog obrazovanja dok je treći smanjenje za više od 300 tisuća građana koji su u riziku od siromaštva, a što će se odraditi u suradnji s drugim mjerama i fondovima.

Sveznalica 7400xXpx

Uz ostale govornike na konferenciji je sudjelovao i zamjenik voditelja jedinice ESF fonda iz Europske komisije Michael Morass, nadležne za Njemačku, Austriju, Sloveniju i Hrvatsku. Republici Hrvatskoj će u novom sedmogodišnjem razdoblju biti na raspolaganju 2,27 milijardi eura iz Europskog socijalnog fonda plus za ciljeve podizanja zaposlenosti, cjeloživotnog obrazovanja i smanjenja rizika od siromaštva.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije