Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

NAJVEĆI MUZEJSKI STANDARDI U VIDU

Ministrica kulture Nina Obuljen-Kožinek s gradonačelnikom Milanom posjetila gradilište Lapidarija Narona

Objavljeno prije

Ministrica kulture Nina Obuljen-Kožinek, u pratnji gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana posjetila je gradilište Lapidarija Narona Arheološkog muzeja Narona u Vidu, projekt vrijedan 43.437.000,00 kuna.

Dočekao ih je ravnatelj Arheološkog muzeja Narona Toni Glučina te proveo kroz gradilište Lapidarija Narona koji će po najvećim muzejskim standardima obuhvaćati prostore namijenjene posjetiteljima, multimedijalnu dvoranu, prostor za povremene postave, sanitarne čvorove za posjetitelje, uredske prostore, dormitorij, restauratorsku radionicu za prikupljanje građe i čuvaonicu umjetnina.

Sveznalica 7400xXpx

– Ovo je jedna od najvećih investicija Ministarstva kulture i medija. Nakon Muzeja Narona koji je koštao 28 milijuna kuna, ovaj Lapidarij sa jednim nizom objekata košta više od 40 milijuna kuna, a zaokružit će prezentacijski i u cijelosti muzeološki koncept ovog vrijednog nalazišta u Naroni, – kazala je ministrica Obuljen-Kožinek.

– Ovim putem želim zahvaliti ministrici koja je, kao i mi, prepoznala važnost ovoga projekta. Mislim da je ključni trenutak bio izmjena i dopuna Prostornoga plana, čime smo omogućili gradnju na ovoj lokaciji. Projekt će poboljšati uvjete za daljnji razvoj i kvalitetan rad djelatnika, osigurati dodatni prostor za interakciju s publikom te obogatiti turističku ponudu i gospodarski razvoj doline Neretve, grada Metković i Vida. Također, Prirodoslovni muzej Metković i dvije zgrade Arheološkoga muzeja doprinose da grad Metković postaje grad muzeja u pravom smislu te riječi, – istaknuo je gradonačelnik Milan.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA 2023. GODINU

Komunalna infrastruktura u fokusu Općine Zažablje, načelnica Vrnoga razliku planira osigurati kroz HR natječaje i EU fondove

Objavljeno prije

Prijedlog proračuna Općine Zažablje za 2023. godinu iznosi 350.730 eura, a općinski vijećnici te neretvanske općine o njemu će raspravljati na sjednici Općinskog vijeća koja bi se trebala održati 10. prosinca.

Predstavljajući glavne stavke proračuna načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga je rekla kako su najznačajnija ulaganja u kupnju i gradnju komunalne infrastrukture u iznosu od 238.415 eura.

Sveznalica 7400xXpx

– Taj novac planiramo osigurati prijavom na natječaje ministarstava, fondova i programa iz EU. – kazala je Vrnoga.

Prema njezinim riječima, prihodovnu stranu proračuna čine prihodi od poreza u iznosu od 73 tisuće eura, dok sredstva fiskalne decentralizacije iznose 115.600 eura, a kroz pomoći za projekte planiraju osigurati iznos od 138.615 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– U fazi smo pripreme projekta Centra aktivnog turizma Vidonje koji uključuje obnovu stare škole, uz razne popratne sadržaje, primjerice cikloturizam i pješačke staze, pa nam je glavnina sredstava usmjerena na taj projekt. Također, planiramo nastaviti s izgradnjom parkinga ispod groblja u Mliništu, proširenje ceste Vukov klanac – Brestica, te unaprijediti poslovanje kroz digitalizaciju. – rekla je načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga.

Za Južni.hr piše Kate Šutalo Cvjetković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije