Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

NAJVEĆI MUZEJSKI STANDARDI U VIDU

Ministrica kulture Nina Obuljen-Kožinek s gradonačelnikom Milanom posjetila gradilište Lapidarija Narona

Objavljeno prije

Ministrica kulture Nina Obuljen-Kožinek, u pratnji gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana posjetila je gradilište Lapidarija Narona Arheološkog muzeja Narona u Vidu, projekt vrijedan 43.437.000,00 kuna.

Dočekao ih je ravnatelj Arheološkog muzeja Narona Toni Glučina te proveo kroz gradilište Lapidarija Narona koji će po najvećim muzejskim standardima obuhvaćati prostore namijenjene posjetiteljima, multimedijalnu dvoranu, prostor za povremene postave, sanitarne čvorove za posjetitelje, uredske prostore, dormitorij, restauratorsku radionicu za prikupljanje građe i čuvaonicu umjetnina.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

– Ovo je jedna od najvećih investicija Ministarstva kulture i medija. Nakon Muzeja Narona koji je koštao 28 milijuna kuna, ovaj Lapidarij sa jednim nizom objekata košta više od 40 milijuna kuna, a zaokružit će prezentacijski i u cijelosti muzeološki koncept ovog vrijednog nalazišta u Naroni, – kazala je ministrica Obuljen-Kožinek.

– Ovim putem želim zahvaliti ministrici koja je, kao i mi, prepoznala važnost ovoga projekta. Mislim da je ključni trenutak bio izmjena i dopuna Prostornoga plana, čime smo omogućili gradnju na ovoj lokaciji. Projekt će poboljšati uvjete za daljnji razvoj i kvalitetan rad djelatnika, osigurati dodatni prostor za interakciju s publikom te obogatiti turističku ponudu i gospodarski razvoj doline Neretve, grada Metković i Vida. Također, Prirodoslovni muzej Metković i dvije zgrade Arheološkoga muzeja doprinose da grad Metković postaje grad muzeja u pravom smislu te riječi, – istaknuo je gradonačelnik Milan.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

ROKO TOLIĆ 740/300px

ŽUPANIJA REDOVITO PODUPIRE POLJOPRIVREDNIKE

Župan Nikola Dobroslavić posjetio dolinu Neretve

Objavljeno prije

Kandidat za župana Nikola Dobroslavić s kandidatom za zamjenika Joškom Cebalom i saborskim zastupnikom Brankom Bačićem posjetio je danas Pojezerje, Slivno i Opuzen u dolini Neretve gdje su u druženju s građanima otvorene brojne aktualne teme. Sustav navodnjavanja doline Neretve i obrana od zaslanjivanja poljoprivrednih površina županijski je projekt koji je Neretvanima u središtu pozornosti.

Po pitanju navodnjavanja županija je u proteklim godinama uložila višemilijunske iznose, no izgradnjom brane protiv zaslanjivanja poljoprivrednici očekuju i dodatni benefit, a to je bolji urod na njihovim poljoprivrednim površinama. Jednako tako, kroz razgovore o sinergiji turizma i poljoprivrede  potvrđena je važnost plasmana poljoprivrednih proizvoda na našem turističkom tržištu.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Dubrovačko-neretvanska županija izdvaja značajna sredstva i u izvanrednim situacijama koje su poljoprivrednicima najveći problem, a uz vremenske i klimatske neprilike urod valja zaštiti primjerice i od sredozemne voćne muhe za što redovito imaju potporu županije. Županu Dobroslaviću i saborskom zastupniku Bačiću u svojim su se sredinama priključili i kandidati za općinske načelnike – u Pojezerju Borislav Dominiković, u Slivnu Smiljan Mustapić, a u Opuzenu gradonačelnik Ivo Mihaljević.

ŽO HDZ-a
ubrovačko-neretvanske županije

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

 

 

MOST Nikica Hajvaz 740×154

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije