Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PROBLEMATIKA ZDRAVSTVENE DOSTUPNOSTI

Ministar Nakić posjetio DZ Metković te najavio mogućnost proširenja na obližnju zgradu suda

Objavljeno prije

Ministar Zdravlja Dario Nakić posjetio Dom zdravlja Metković

Jučer, 13. kolovoza ministar zdravlja Dario Nakić je posjetio Dom zdravlja Metković prilikom kojeg je obišao prostore doma zdravlja te obližnju zgradu suda u Metkoviću kako bi se razmotrile mogućnosti adaptacije te zgrade kao mogućeg rješenja za proširenje kapaciteta doma zdravlja. Obilasku su se pridružili i potpredsjednik VRH Božo Petrov, ministar pravosuđa Ante Šprlje, zamjenica gradonačelnika Katarina Ujdur te župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

Sveznalica 7400xXpx

Na kasnijem sastanku se razgovaralo i o problematici zdravstvene dostupnosti stanovnika na širem području Grada Metkovića te općenitom stanju u zdravstvu u županiji. Naime, radi se o velikoj udaljenosti od bolnica (Dubrovnik i Split) za lokalno stanovništvo te se trenutno radi na pronalasku optimalnog rješenja za bolju zdravstvenu dostupnost pa se kao moguća opcija za rješenje pokazalo proširenje kapaciteta Doma zdravlja i pojačanje hitne službe te se u sklopu njega razmatra mogućnost adaptiranja obližnje zgrade suda u neposrednoj blizini Doma zdravlja.

Spremnost za realizaciju ovakvog rješenja su pokazali svi zainteresirani predstavnici ministarstva zdravlja, pravosuđa, županije te grada.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

GABELA

Dvije osobe privedene, uzgajali canabis u plasteniku

Objavljeno prije

U četvrtak, 13.10.2022. godine, djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ lišili su slobode dvije osobe iz Gabele, I.R .(1980) i N.R.(1980), zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, javio je Čaportal.

Naime, temeljem pismene Naredbe Općinskog suda Čapljina izvršen je pretres plastenika u Gabeli, na zemlji u vlasništvu I. R., kojom prilikom je pronađeno ukupno 15 stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Canabis, visine 2,40 m.

Sveznalica 7400xXpx

Osobe su zadržane radi kriminalističke obrade, a o svemu je upoznat tužitelj, navodi se u informaciji MUP-a HNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije