Ostanimo u kontaktu

CROATIAN FOOD NIGHT

Metkovka Stella Petrić u Indiji prezentira hrvatske delicije

Objavljeno prije

Stella Petrić

Mlada Metkovka Stella Petrić, koja trenutno živi i radi u Irskoj, pozvana je u Indiju, točnije u Mumbai, da uz glavnog kuhara Abhay Sabharwala priprema Večer hrvatske hrane (Croatian Food Night).

Stella je po završetku svog školovanja u Parizu, u najpriznatijoj svjetskoj kulinarskoj školi Le Cordon Bleu, radila po renomiranim restoranima diljem svijeta, upijala znanje i ukuse različitih kultura i regija, tako da ovaj poziv nije slučajan.

– Skupa smo studirali i tako se upoznali. Ideja je došla jer je Abhay želio napraviti nešto novo u Indiji, a naša kužina je definitivno nova, kako kužina tako i začini, – rekla nam je Stella, te dodala da će dva dana imati dva različita menija sa samo hrvatskom hranom.

U Stellinu pripremu hrane uopće ne sumnjamo, jer smo se i sami uvjerili, tako da smo sigurni da će hrvatsku kuhinju predstaviti u najboljem mogućem svjetlu.

Stelli čestitamo i želimo joj puno uspjeha!

KONSTITUIRANA ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Predsjednica Terezina Orlić, potpredsjednici Nikša Sentić i Fani Favro Bukvić

Objavljeno prije

Prisegom novoizabranih vijećnika te izborom predsjednice kao i dvoje potpredsjednika danas je konstituiran novi saziv Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije, koji broji 37 vijećnika. Za predsjednicu Skupštine tako je izabrana Terezina Orlić, a za potpredsjednike Nikša Sentić i Fani Favro Bukvić.

Novoizabrana predsjednica Terezina Orlić je nakon izbora poručila kako vjeruje da će ovaj saziv raditi na zadovoljstvo svih građana ove županije: „Ispred nas je izazovno vrijeme, ali vjerujem da će dijalog i rasprave iznjedriti dobre projekte i da ćemo ići prema projektima koji će biti na zadovoljstvu svih sugrađana. Pelješki most će donijeti zamah i vjerujem da će naša županija biti samodostatna i da nećemo samo ovisiti o turizmu. Nadam se da ćemo donositi najbolje odluke za sugrađane“.

Župan Nikola Dobroslavić čestitao je svim novoizabranim vijećnicima na novoj dužnosti, istaknuvši pritom kako je Županijska skupština drugi stup, predstavničko tijelo koje treba biti konstruktivno u svome radu na dobrobit ove županije. „Vjerujem da ćemo biti konstruktivni za dobrobit županije, očekujemo rasprave i podržavanje svih prijedloga koji su dobri. Napravili smo suradnju s DDS-om, ali s time ne isključujemo nikoga, sve ćemo tretirati na isti način, sve ćemo uvažavati i voditi računa. Naglasit ću još jednom vrlo važnu riječ, a to je konstruktivnost“, zaključio je župan Nikola Dobroslavić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije