Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300

UPOZNAJMO SE(BE) BOLJE!

Metković dobio ‘kućice za knjige’, male slobodne knjižnice

Objavljeno prije

Male slobodne knjižnice odnosno kućice za knjige su nastale kao rezultat provedbe projekta „Upoznajmo se(be) bolje!“ kojega provodi Udruga osoba s invaliditetom „Prijatelj“ Metković u partnerstvu sa učenicima i djelatnicima iz Gimnazije Metković i OŠ Stjepana Radića Metković. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.

Kućice je oslikao naš sugrađanin, gospodin Toni Slišković, koje je pomno odabrao neretvanske detalje i prilagodio ih mjestima na kojima su postavljene – Gradski park, Šetalište 116. Brigade i Dječji park kod OŠ don Mihovila Pavlinovića.

Male knjižnice su izrađene po principu svjetskog projekta „Little Free Library“ koji je zaživio u 70 država svijeta. U njih može stati 50-ak knjiga/slikovnica/bojanki. Dio knjiga smo kupili, a ostatak ćemo nadopunjavati sistemom donacija građana.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Bitno je istaknuti da svi mogu stavljati svoje knjige i druge posuditi, donositi uvijek nove, bez evidencije, bez registracije, bez radnog vremena, dan i noć, svakoga dana u godini. Projekt razvija kulturu čitanja za osobni razvoj i društvenu integraciju, koji uvelike doprinose jačanju i prihvaćanju vlastitog/tuđeg identiteta, što je i cilj projekta. Knjigama različite tematike i žanrova trudimo se ponuditi ponešto za svakoga, za odrasle i za djecu, a i za naše strane goste u gradu.

Popis stvari koje možete pronaći u kućicama: knjige različitih tematika za sve uzraste, slikovnice, bojanke, blokove i prazne papire za crtanje, bojice, olovke, flomastere, voštane boje, kemijske olovke, gumice, šiljila za olovke.

RENT-A-CAR M 740

Krenite u šetnju i zavirite u kućice! Možda pronađete knjigu baš za sebe ili za Vaše dijete.

UPUTE ZA UPOTREBU MALIH SLOBODNIH KNJIŽNICA/KUĆICA ZA KNJIGE

  • POSUDI knjigu koja te zanima
  • ČITAJ i uživaj u različitim sadržajima
  • VRATI knjigu nakon što je pročitaš
  • ČUVAJ kućicu i njezine knjige
  • DONIRAJ knjigu u kućicu ukoliko to želiš

GIMNAZIJA METKOVIĆ

Ivano Palinić među 20 učenika s najboljim prosjekom riješenosti na državnoj maturi

Objavljeno prije

Foto: Privatni album

Maturant Gimnazije Metković Ivano Palinić među učenicima je s najboljim prosjekom na državnoj maturi, a za uspjeh je dobio i nagradu Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih.

Naime, u Ministarstvu je održana dodjela Nagrade Marin Soljačić, Nagrade dr. Ante Žužul, Nagrade za informatiku i nagrada Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih maturantima koji su ostvarili izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2023./2024. Ministarstvo će tako ove godine novčanim iznosom od 350,00 eura te posebnim priznanjima nagraditi najbolje maturante prema kriteriju – učenici koji su ostvarili najbolji rezultat na obveznim ispitima državne mature (najbolji prosjek riješenosti obveznih ispita na višoj, A razini), učenici strukovnih škola koji su ostvarili 100% na nekom od ispita, uz uvjet da su položili sve obvezne ispite te učenici koji su dva ispita riješili 100%, a nisu ni u jednoj od spomenutih kategorija.

Prema ukupnim ostvarenim rezultatima na državnoj maturi najbolji je Vid Šarić, maturant Gimnazije Pula. Maturant prirodoslovno-matematičkog smjera Gimnazije Metković Ivano Palinić našao se među 20 učenika s najboljim prosjekom riješenosti obveznih predmeta na maturi! Također, Ivano je ispit iz Fizike riješio s impresivnih 98,33 %.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Popis svih dobitnika nagrada Ministarstva pogledajte ovdje.

RENT-A-CAR M 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije