Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

VANDALIZAM

Devastirano novoizgrađeno dječje igralište kod Vrtića Radost

Objavljeno prije

U protekloj noći došlo je do devastacije novoizgrađenoga Dječjega igrališta kod Dječjega vrtića Radost.

Na početku podsjećamo kako je riječ o novoizgrađenome igralištu koje se radi u sklopu projekta nadogradnje DV Radost te koje još uvijek nije otvoreno. Također, podsjećamo kako su sve sprave prilagođene djeci vrtićke dobi te sigurnosnim standardima.

Sveznalica 7400xXpx

Nažalost, još uvijek neotvoreno igralište trenutno je neuporabljivo zbog vandalizma. Naime, nepoznati počinitelji sinoć su PALILI VATRU na novopostavljenoj podlozi, devastirali dio novih sprava, a na igralištu su pronađene i kutije od pizze, cigareta, izmet te ostali neprimjereni otpad.

Iako ovo nije prvi put da se na gradskoj imovini događa vandalski čin, naša dužnost je, još jednom, apelirati na odgovorno ponašanje i stoga podsjećamo na nekoliko važnih činjenica:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
  1. Grad Metković uložio je znatna sredstva u projekt rekonstrukcije i nadogradnje Dječjega vrtića Radost, u sklopu kojega je izgrađeno i novo igralište
  2. Korisnici igrališta bit će djeca vrtićke dobi, a naš je cilj omogućiti djeci kvalitetnije uvjete za igru
  3. Devastacijom igrališta neodgovorni pojedinci onemogućuju djeci korištenje igrališta!
  4. Sve uništeno na igralištu bit će u najkraćem roku popravljeno, ali sredstva koja se kontinuirano ulažu u popravke devastirane gradske imovine, mogla su biti iskorištena za neke nove projekte!

I ovaj put želimo naglasiti kako generaliziranje u bilo kojem činu vandalizma nije moguće. Većina građana Grada Metkovića brine o gradskoj i javnoj imovini te upozorava na devastaciju iste i ponašanja neodgovornih pojedinaca koja se neće tolerirati! Ali ipak, ovim putem želimo apelirati na neodgovorne pojedince da se ovakvi vandalizmi više ne ponavljaju te da zajedno brinemo o ZAJEDNIČKOJ IMOVINI, koju ostavljamo i mlađima!

Dodajmo i to kako su na mjesto događaja pozvani i službenici kriminalističke policije Policijske postaje Metković koji trenutno provode policijski nadzor.

GRAD METKOVIĆ

REGIONALNA AGENCIJA DUNEA

Na znanstveno-stručnom skupu u Stonu predstavljen projekt EUROPE DIRECT DNŽ

Objavljeno prije

U tvrđavi Kaštio u Stonu, u srijedu 7. prosinca održan je znanstveno-stručni skup na temu otpada u moru i reciklaže otpadnog materijala nastalog iz proizvodnje kamenica i dagnji na kojem je osim stručnih predavanja bio izložen i info štand projekta EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije kojeg vodi Regionalna agencija DUNEA uz pridružene partnere, Srednju poljoprivrednu i tehničku školu u Opuzenu i udrugu ESN Dubrovnik.

Nakon pozdravne riječi organizatora, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije te načelnika Općine Ston, uslijedila su predavanja na temu prirodnih vrijednosti Malostonskog zaljeva, morskog otpada-globalnog ekološkog problema, mikroplastike u školjkašima te tri DUNEA-ina projekta koji rade na razvoju inovativnih rješenja za problem otpada u moru. Stručna predavanja održali su:  Ivana Golec iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, dr.sc. Pero Tutman iz Laboratorija za ihtiologiju i priobalni ribolov Instituta za oceanografiju i ribarstvo, doc. dr. sc. Zvjezdana Popović Perković sa Sveučilišnog odjela za studije mora u Splitu te Iva Pozniak iz Regionalne agencije DUNEA.

Sveznalica 7400xXpx

Predstavnice centra EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije na izloženom info štandu predstavile su zainteresiranim sudionicima zadaće i aktivnosti koje provodi centar, kao i načine informiranja o vijestima iz EU, aktualnim natječajima te europskim projektima koji se provode u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Tom prilikom su na štandu podijeljeni promotivni pokloni centra EUROPE DIRECT DNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije