Ostanimo u kontaktu
Taslak d.o.o. LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl3
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px

UDRUGA PRIJATELJ

Međunarodni dan prava djeteta

Objavljeno prije

medunarodni-dan-prava-djeteta

Povodom Međunarodnog dana prava djeteta koji se obilježava 20. studenog, Udruga PRIJATELJ promiče poštivanje prava djeteta te promiče koncept rane dijagnostike intervencije.

Dječija prava postoje, i to su prava preživljavanja, gdje svakom djetetu mora biti osigurana hrana, smještaj, zdravlje; razvojna prava gdje moramo pratiti pravilan razvoj, odgoj i obrazovanje; pravo sudjelovanja u donošenju odluka te što kvalitetnijem pristupu informacija, i nažalost što još uvijek postoji, imaju pravo na zaštitu od zlostavljanja, zanemarivanja, mučenja, otmica i prostitucije.

Pravo svakog djeteta se također mjeri i odgovarajućim stavkama u državnim i lokalnim proračunima, te je jako važno pratiti koliko se ulaže u podizanje kvalitete života djece, kroz odgoj i obrazovanje, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, kulturne te rekreacijske i druge aktivnosti djece. Poštovati prava djece znači i donijeti odluku da se na tim stavkama ne štedi, – rekla nam je Danijela Raič, radni terapeut.

Najosjetljivija skupina koja treba zaštitu su upravo djeca, tako radi boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti djece, UN svake godine 20. studenog obilježava Dan djeteta, jer zpravo čovječanstvo duguje djeci najbolje što ima. Svi smo mi ljudska bića, zapravo jako smo slični ali je svatko od nas jedinstven. Temelj za svijet mira je sredina gdje djeca postaju prijatelji, gdje zajedno uče i rade surađujući i odrastaju sa spoznajom o međuovisnosti živih bića.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Poštivajući drugu povelju o pravima djeteta, gdje djeca i mladi imaju pravo na zdravlje i zdravstvenu preventivu, započeli smo suradnju u vrtićima Radost i Centar-Metković, te ostavili „naputke“ o važnosti rane intervencije kod djece do pete godine života. Rana intervencija nije samo intervencija na dijete s teškoćama u razvoju, već je to intervencija na svakog člana obitelji, poštivajući pritom sve njegove karakteristike te njegove obiteljske interakcije i odnose. I ovim putem se zahvaljujem ravnateljici gospođi Miri Penavić, koja je dopustila da provedemo spomenutu akciju, te nastavku ovakvih i sličnih akcija u vrtićima, ističe Danijela.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
BK RELAKS 300px

Najčitanije