Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

JASNOĆA ZDRAVSTVENIH INFORMACIJA

Medicinski fakultet Split provodi istraživanje o najboljem načinu prikaza zdravstvenih informacija

Objavljeno prije

Foto: ilustracija

Foto: ilustracija

Medicinski fakultet Split (MEFST) provodi online istraživanje o najboljem načinu prikaza informacija o zdravlju.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Istraživanje jasnoće zdravstvenih informacija provodi se u okviru istraživačkog projekta Profesionalizam u zdravstvu: ProHealth, kojega financira Hrvatska zaklada za znanost.

Provodi se zbog toga što velik broj osoba krivo interpretira tekstove o zdravlju, upute za upotrebu lijekova i drugo, te kako bi se saznalo koliko građani u RH ljudi razumiju pročitani medicinski tekst i postoji li potreba za pojednostavljenjem uputa i medicinske dokumentacije.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Upitnik možete pronaći na ovoj poveznici.

Dobili smo informaciju da na nedavnom istraživanju MEFST-a o navikama spavanja dojenčadi, koji smo objavili u travnju, prikupljen uzorak od gotovo 2400 ispitanika te je, nakon objave na na lokalnim portalima, s područja Neretve stigla gotovo četvrtina prikupljenih uzoraka.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

ROKO TOLIĆ 740/300px

ŽUPANIJA REDOVITO PODUPIRE POLJOPRIVREDNIKE

Župan Nikola Dobroslavić posjetio dolinu Neretve

Objavljeno prije

Kandidat za župana Nikola Dobroslavić s kandidatom za zamjenika Joškom Cebalom i saborskim zastupnikom Brankom Bačićem posjetio je danas Pojezerje, Slivno i Opuzen u dolini Neretve gdje su u druženju s građanima otvorene brojne aktualne teme. Sustav navodnjavanja doline Neretve i obrana od zaslanjivanja poljoprivrednih površina županijski je projekt koji je Neretvanima u središtu pozornosti.

Po pitanju navodnjavanja županija je u proteklim godinama uložila višemilijunske iznose, no izgradnjom brane protiv zaslanjivanja poljoprivrednici očekuju i dodatni benefit, a to je bolji urod na njihovim poljoprivrednim površinama. Jednako tako, kroz razgovore o sinergiji turizma i poljoprivrede  potvrđena je važnost plasmana poljoprivrednih proizvoda na našem turističkom tržištu.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Dubrovačko-neretvanska županija izdvaja značajna sredstva i u izvanrednim situacijama koje su poljoprivrednicima najveći problem, a uz vremenske i klimatske neprilike urod valja zaštiti primjerice i od sredozemne voćne muhe za što redovito imaju potporu županije. Županu Dobroslaviću i saborskom zastupniku Bačiću u svojim su se sredinama priključili i kandidati za općinske načelnike – u Pojezerju Borislav Dominiković, u Slivnu Smiljan Mustapić, a u Opuzenu gradonačelnik Ivo Mihaljević.

ŽO HDZ-a
ubrovačko-neretvanske županije

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

 

 

MOST Nikica Hajvaz 740×154

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije