Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

IDEJA GODINE 2018.

U finalu srednjoškolskog poslovnog natjecanja sudjelovala dva tima Gimnazije Metković

Objavljeno prije

Ideja godine, Foto - srednja-hr (2)

U Zagrebu je 3. svibnja održano finale 6. izdanja srednjoškolskog poslovnog natjecanja Ideja godine. 8 najboljih timova natjecalo se u finalu u prostorijama visokog učičišta Effectus gdje su pred stručnim žirijem imali priliku predstaviti vlastite ideje i poslovne ambicije te se natjecati za vrijedu nagradu, studijsko putovanje i besplatno jednogodišnje korištenje prostorija Tehnološkog parka Zagreb koji sustavno pomaže mladim inovatorima realizirati projekte.

Projekt organizira portal Srednja.hr te partneri, Effectus – studij financija i prava, IN2, Razvojna agencija Zagreb i Tehnološki park Zagreb. Pobjedu je odnio tim LiftOff iz Splita svojim projektom multifunkcionalne aplikacije LiftOff koja korisnicima dronova nudi analizu vremenskih prilika u realnom vremenu te omogućuje sigurnost korištenja dronova.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Specifikum finala predstavlja je naša škola, Gimazija Metković, koja je u finalu imala čak 2 tima. Ivan Grgić, David Leko i Luka Limov, zajedno tim Coelacanth iz Gimnazije Metković jedni su od finalista Ideje godine. Pod mentorstvom profesorice Ljiljane Jeličić predstavili su jeftini sustav ronjenja za amatere i rekreativce i sve one koji si ne mogu ili ne žele priuštiti iskustvo ronjenja na boce.

Drugi tim, također pod mentorstvom profesorice Jeličić, Acervatio (Marin Dominiković, Nikola Jurković, Toni Grgić) iznio je projekt kojim bi većina škola u Hrvatskoj dobila vlastiti 3D printer te bi tako popravili razinu obrazovanja u Hrvatskoj te omogućili osjet praktične djelatnosti učenicima škola poput gimnazija.

Nakon finala usljedilo je druženje s Antom Tonijem Debelićem, prošlogodišnjim pobjednikom natjecanja, koji je nastavio s razvojem ideje, automatizirane proizvodnje hrane u brodskim kontenjerima, a sljedećeg jutra posjet firmi IN2, partneru projekta, predvodnici softverskog razvoja u Hrvatskoj i prostorijama Tehnološkog parka Zagreb na zagrebačkom Velesajmu.

Bilo je to još jedno nezaboravno iskustvo te prilika da predstavimo svoje ideje i poslovne planove. Moramo zahvaliti i Gradu Metkoviću koji je participirao u troškovima putovanja.

tekst: Gimnazija Metković

​fotografije: www.srednja.hr

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije