Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

UOSI PRIJATELJ

Jedan i jedini cilj – radom vratiti dostojanstvo osobama s invaliditetom

Objavljeno prije

UOSI Prijatelj, -gal.50%

Jedna od veličina našega grada svakako je Udruga osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’, koja je posljednjih dana na svojim fb stranicama objavila presjek svog dugogodišnjeg djelovanja u zajednici, a i šire, by the way, na kojem im zasigurno mnogi zavide… Udruga je kroz godine napredovala ali je cilj uvijek bio i ostao, jedan i jedini, a to je radom vratiti dostojanstvo osobama s invaliditetom!

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Prenosimo osvrt objavljen na fb stranicama ‘Uosi Prijatelj’ uz koji prilažemo jednu ‘šaroliku’ foto-galeriju u našoj režiji.

Poštovani sugrađani!
Udruga osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’ Metković je udruge koja od 2003. godine okuplja osobe s invaliditetom. Ne treba trošiti riječi što je sve radila i što radi udruga „Prijatelj“ ne bi li olakšala život osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima. Onaj tko hoće vidjeti, taj i vidi! Od prvog dana djelovanja Udruge svi njezini napori imali su samo jedan jedini cilj – radom vratiti dostojanstvo osobama s invaliditetom u sredini u kojoj žive. U početku su oni trebali tuđu pomoć, a sada osobe s invaliditetom svojim radom i zalaganjem pomažu drugima.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Dovoljno je iznijeti samo ovaj podatak: Udruzi osoba s invaliditetom „Prijatelj“ Metković je u razdoblju od 2007. godine, od kada smo se počeli javljati na državne i međunarodne natječaje, pa do ožujka 2017. godine odobreno ukupno 17. milijuna 195. tisuća i 214,00 kuna – kroz projekte, programe, donacije … (vidi tablicu ispod)
Ovome dodajmo svakodnevni rad osoba s invaliditetom oko izrade suvenira, proizvodnje svijeća, radionica, humanitarnih akcija, prodajnih izložbi, stipendija, donacija, ortopedskih pomagala, socijalnih usluga… Udruga „Prijatelj“ trenutno zapošljava 47 osoba s namjerom da kroz mjere aktivne politike zapošljavanja HZZ-a zaposli još 15 osoba, a od tog broja njih 10 su osobe s invaliditetom!

Udruga djeluje samostalno na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini. Valja napomenuti da smo do sada sa svakom gradskom, regionalnom i državnom vlasti imali profesionalni partnerski odnos u oblasti socijalne skrbi i to ćemo činiti i dalje. – Već se nalazimo u ozračju skorih lokalnih izbora pa se i Udruga „Prijatelj“ odlučila prijateljski obratiti svim političkim akterima. Molimo Vas, nemojte nas svrstavati na nijednu političku stranu! Udruga „Prijatelj“ je samostalna i samo svoja, ali ona je i samo vaša, udruga svih građana! I naši članovi su različitih političkih uvjerenja, što je dobro i što ne umanjuje njihove uspjehe u radu. – Želimo da i ovi izbori prođu u demokratskom ozračju, a tko pobijedi i osvoji vlast, Udruga „Prijatelj“ već nudi prijateljsku ruku suradnje na dobrobit osoba s invaliditetom i sredine u kojoj živimo.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Pozivamo sve zainteresirane građane da dođu u prostorije Udruge „Prijatelj“, Ulica Ante Starčevića 19 i Sportska ulica 3, to možete učiniti svakim radnim danom od 07 do 15 sati. DOĐITE I VIDITE što to rade osobe s invaliditetom, čime se sve udruga bavi, koje projekte provodi, koje priprema, koje socijalne usluge nudi. DOĐITE I UKLJUČITE SE kao član, kao volonter, ili samo kao građanin koji se može posvjedočiti da u njegovu gradu postoji udruga osoba s invaliditetom „Prijatelj“, mala udruga koja svojim marljivim radom čini velike stvari.

UOSI ‘PRIJATELJ’ METKOVIĆ

ROKO TOLIĆ 740/300px

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije