Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

SREDNJA ŠKOLA METKOVIĆ

Izložba učeničkih fotografija ‘Matematika u fotografiji’

Objavljeno prije

U Srednjoj školi Metković u petak je otvorena izložba učeničkih fotografija nastalih za vrijeme fakultativne nastave ‘Matematika u fotografiji’.

Za vrijeme nastave Matematika u fotografiji, koju predaje nastavnik Josip Cvitanović, učenici uče o povijesti fotografije, osnovama i vrstama fotografije, kompoziciji te neiscrpnoj povezanosti dviju umjetnosti, matematike i fotografije.

Osim fotografija nastalih u ovoj školskoj godini, izložene su i one nastale u protekle dvije godine. Naime, predmet Matematika u fotografiji se u Srednjoj školi Metković održava već treću godinu, ali zbog pandemije COVID- 19 dosada izložba nije organizirana.

– Ovo je samo dio fotografija koje smo izabrali za izložbu što naravno nije bio nimalo lagan posao.
Ovim putem se zahvaljujemo i čestitamo svim učenicima koji su sudjelovali i napravili ove prekrasne fotografije koje ćete imati priliku vidjeti. Neki od učenika su maturanti i uskoro završavaju svoje srednjoškolsko putovanje te se nadamo da se bar u nekima od njih probudio žar za fotografijom i da će neki od njih samostalno nastaviti razvijati ljubav prema fotografiji, – poručili su iz Srednje škole Metković.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

ČETIRI TURISTIČKA BRODA NA VEZU U METKOVIĆU

Dragan Tolić: ‘Sinergija je to naših vrijednih ugostitelja, djelatnika u turizmu, lađara i prijevoznika’

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prizor koji se rijetko viđa, četiri turistička broda vezana na Maloj rivi u Metkoviću. Lijepo ih je bilo vidjeti. Odnosno, točnije, po prvi put da su četiri uvezana u Metkoviću, otkriva nam to začetnik ideje nautičkog turizma u dolini Neretve, gosp. Dragan Tolić.

Riječ je o brodovima Aquamarin i Markan agencije Katarina line, Adriatica agencije Thurgau travel, Azzuro agencije ID Riva tours, sa kojima su stigli turisti iz Švicarske, Austrije, Njemačke, Amerike i Skandinavije.

Iza ovog lijepog prizora stoji marljivi rad naših ugostitelja, nautičara, djelatnika u turizmu, agencija te lađara i prijevoznika.

– Cijeli projekt je započet prije 15 godina, a prošlo je 10 godina od dolaska prvog kruzera. 2020. godine je trebala biti prekretnica, a ovo je sada nastavak. Da bi očuvali destinaciju svi moramo biti izvrsni i za sada jesmo. Jedna odlična sinergija počevši od nas na vezu do izvrsnih vodiča, prijevoznika Luje auto i Čazmatrans, te izvrsne usluge Restorana Lopoč, – u razgovoru istaknuo je Dragan Tolić.

Na svom proputovanju, turisti su u dolini Neretve obišli Arheološki muzeja Narona, uživali u vožnji lađama te jedinstvenom programu Restorana Lopoč.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije