Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ERASMUS PLUS

Učenici i profesori Gimnazije Metković istraživali vulkan Etna i boravili u “najsretnijoj zemlji na svijetu” Finskoj

Objavljeno prije

U sklopu Erasmus plus projekta učenici i profesori Gimnazije Metković boravili su na Siciliji ‘S Erasmusom na Etnu’ i u “najsretnijoj zemlji na svijetu” Finskoj ‘Happy Schools u Helsinkiju’.

S ERASMUSOM NA ETNU

U sklopu Erasmus plus projekta “Groundwaters: Learn to preserve our European underground environment“, učenici i profesori Gimnazije Metković boravili su na Siciliju u gradu Acireale i istraživali vulkan Etna, njegova svojstva, utjecaj na okoliš i podzemne vode tog kraja.

Domaćin je bila škola Liceo Archimede, a učenici Pavo Mijić, Vinka Mustapić, Margareta Mustapić, Franciska Dadić i Sara Primorac bili su u pratnji profesorica Antonele Dragobratović i Ivane Menalo.

Zajedno s kolegama iz Francuske, Slovačke i Italije učili su o zaštiti podzemnih voda i geološkim svojstvima vulkanskog krajolika, te predstavljali i našu školu i rad u ovom projektu u protekloj školskoj godini.

HAPPY SCHOOLS U HELSINKIJU

U sklopu Erasmus plus projekta “Happy Schools 2020” učenici i profesori Gimnazije Metković boravili su u “najsretnijoj zemlji na svijetu” Finskoj. Kako je tema projekta istraživanje osjećaja sreće učenika i profesora, u Finskoj je fokus bio na učenje u prirodi i doživljaj sreće kroz boravak u prirodi.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nakon posjeta nacionalnom parku Nuuksio te kušanja saune i kupanja u ledenom jezeru, sudionici su posjetili domaćinsku školu Apollo School Helsinki gdje su imali utakmicu bejzbola i radionice na temu čuvenog finskog školskog sustava Finske, zatim su posjetili tvrđavu Suomelinna i sam grad Helsinki, koji je jedan od najugodnijih za život.

Učenici Matej Dropuljić, Borna Kovač, Ivana Jurković, Maja Zonjić i Klara Odak bili su u pratnji profesorica Branke Vladimir i Mirjane Šutalo, a dobroj atmosferi i konstruktivnom druženju pridonijeli su i domaćini iz Finske i gosti iz Portugala i Njemačke.

ČETIRI TURISTIČKA BRODA NA VEZU U METKOVIĆU

Dragan Tolić: ‘Sinergija je to naših vrijednih ugostitelja, djelatnika u turizmu, lađara i prijevoznika’

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prizor koji se rijetko viđa, četiri turistička broda vezana na Maloj rivi u Metkoviću. Lijepo ih je bilo vidjeti. Odnosno, točnije, po prvi put da su četiri uvezana u Metkoviću, otkriva nam to začetnik ideje nautičkog turizma u dolini Neretve, gosp. Dragan Tolić.

Riječ je o brodovima Aquamarin i Markan agencije Katarina line, Adriatica agencije Thurgau travel, Azzuro agencije ID Riva tours, sa kojima su stigli turisti iz Švicarske, Austrije, Njemačke, Amerike i Skandinavije.

Iza ovog lijepog prizora stoji marljivi rad naših ugostitelja, nautičara, djelatnika u turizmu, agencija te lađara i prijevoznika.

– Cijeli projekt je započet prije 15 godina, a prošlo je 10 godina od dolaska prvog kruzera. 2020. godine je trebala biti prekretnica, a ovo je sada nastavak. Da bi očuvali destinaciju svi moramo biti izvrsni i za sada jesmo. Jedna odlična sinergija počevši od nas na vezu do izvrsnih vodiča, prijevoznika Luje auto i Čazmatrans, te izvrsne usluge Restorana Lopoč, – u razgovoru istaknuo je Dragan Tolić.

Na svom proputovanju, turisti su u dolini Neretve obišli Arheološki muzeja Narona, uživali u vožnji lađama te jedinstvenom programu Restorana Lopoč.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije