Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ERASMUS PLUS

Učenici i profesori Gimnazije Metković istraživali vulkan Etna i boravili u “najsretnijoj zemlji na svijetu” Finskoj

Objavljeno prije

U sklopu Erasmus plus projekta učenici i profesori Gimnazije Metković boravili su na Siciliji ‘S Erasmusom na Etnu’ i u “najsretnijoj zemlji na svijetu” Finskoj ‘Happy Schools u Helsinkiju’.

S ERASMUSOM NA ETNU

U sklopu Erasmus plus projekta “Groundwaters: Learn to preserve our European underground environment“, učenici i profesori Gimnazije Metković boravili su na Siciliju u gradu Acireale i istraživali vulkan Etna, njegova svojstva, utjecaj na okoliš i podzemne vode tog kraja.

Domaćin je bila škola Liceo Archimede, a učenici Pavo Mijić, Vinka Mustapić, Margareta Mustapić, Franciska Dadić i Sara Primorac bili su u pratnji profesorica Antonele Dragobratović i Ivane Menalo.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zajedno s kolegama iz Francuske, Slovačke i Italije učili su o zaštiti podzemnih voda i geološkim svojstvima vulkanskog krajolika, te predstavljali i našu školu i rad u ovom projektu u protekloj školskoj godini.

HAPPY SCHOOLS U HELSINKIJU

U sklopu Erasmus plus projekta “Happy Schools 2020” učenici i profesori Gimnazije Metković boravili su u “najsretnijoj zemlji na svijetu” Finskoj. Kako je tema projekta istraživanje osjećaja sreće učenika i profesora, u Finskoj je fokus bio na učenje u prirodi i doživljaj sreće kroz boravak u prirodi.

Nakon posjeta nacionalnom parku Nuuksio te kušanja saune i kupanja u ledenom jezeru, sudionici su posjetili domaćinsku školu Apollo School Helsinki gdje su imali utakmicu bejzbola i radionice na temu čuvenog finskog školskog sustava Finske, zatim su posjetili tvrđavu Suomelinna i sam grad Helsinki, koji je jedan od najugodnijih za život.

Učenici Matej Dropuljić, Borna Kovač, Ivana Jurković, Maja Zonjić i Klara Odak bili su u pratnji profesorica Branke Vladimir i Mirjane Šutalo, a dobroj atmosferi i konstruktivnom druženju pridonijeli su i domaćini iz Finske i gosti iz Portugala i Njemačke.

OBAVIJEST IZ HEP-a

U srijedu dio desne strane grada bez el. energije

Objavljeno prije

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Obavještavaju se potrošači el. energije da će zbog redovnog održavanja trafostanice TS 10(20)/0,4kV METKOVIĆ 8 isporuka električne energije bit će obustavljena u srijedu 1.2.2023. godine  od 9,00 do 14,00 sati.

Bez električne energije bit će potrošači:

  • Ulice Kneza Branimira, izuzev zgrada „Lovrić“ i „Batinović“
  • Ulice Zrinskih i Frankopana (od početka do kuće Parun)
  • Ulice Hercegovačka (od početka do nadvožnjaka)
  • Ulice Put Narona (od početka do kuće Brozović)
  • Ulice Vila Velebita

NAPOMENA:
U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.
U slučaju nepovoljnih meteoroloških uvjeta prekid će biti odgođen, a naredni će se uredno oglasiti.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije