Ostanimo u kontaktu
Advent Metković LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

DANI KOLEKTIVNE SADNJE DRVEĆA

I Dubrovačko-neretvanska županija u akciji ‘Zasadi drvo, ne budi panj’

Objavljeno prije

U sklopu građanske inicijative „Dani kolektivne sadnje drveća“, pročelnik UO za komunalne poslove i zaštitu okoliša Miho Baće i pročelnica UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić sudjelovali su u ovoj akciji, koja se u Dubrovniku odvija pod sloganom „Zasadi drvo, ne budi panj“, zajedno s učenicima Gimnazije Dubrovnik.

Naime, inicijativa „Dani kolektivne sadnje drveća“ pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine te dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena, a cilj je potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da samostalno ili u suradnji sa svojim lokalnim jedinicama samouprave u razdoblju trajanja akcije, a to je od 25. do 27. listopada, na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala. U Dubrovniku se akcija ozelenjivanja realizira pod sloganom „Zasadi drvo, ne budi panj“, a građani su pozvani da u svojim vrtovima posade autohtone vrste stabala kao što su rogač, košćela, ljuta naranča, odnosno na taracama mediteransko medonosno bilje poput lavande, ruzmarina i kadulje te tako doprinesu očuvanju gradskih pčela.

Dubrovačko-neretvanska županija u ovoj akciji sudjeluje s donacijom sadnica masline osnovnim i srednjim školama u svojoj nadležnosti, a u akciju se uključilo i više od 50 osnovnih i srednjih škola te vrtićkih skupina s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Osim sadnje doniranih sadnica, tijekom ove akcije će u školama će biti održane i edukacije o zaštiti okoliša, recikliranju, bioraznolikosti i slično.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

UL METKOVKE

Sv. Nikola s darovima za djecu dolazi u Gradski park

Objavljeno prije

U organizaciji Udruge lađarica Metkovke, danas 6. prosinca s početkom u 16 sati u Gradskome parku u Metkoviću održat će se prigodni program u sklopu kojeg će sv. Nikola darivati djecu.

U uvodnom programu nastupit će DV Leut, mladi Makovci i Ena Nižić.

Za one malo starije posjetitelje lađarice su pripremile kuhani grah.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije