Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

Svjetski dan knjige i autorskih prava

Gradska knjižnica obilježila drugu po redu Noć knjige

Objavljeno prije

noc-knjige-1Tim povodom knjižare i knjižnice diljem Hrvatske, te drugi uobičajeni prostori za promoviranje knjiga i autora, postali su na jednu noć mjesto odvijanja raznovrsnog i širokoj publici zanimljivog programa. Manifestaciji se pridružila i Gradska knjižnica Metković.

 

Što je sve bilo u programu, kazala nam je Voditeljica knjižnice Vesna Vidović.

Znači istovremeno dok se naš program odvija unutar knjižnice, ispred knjižnice će biti Bookcrossing i također će biti mali sajam knjiga, u suradnji s Maticom Hrvatskom, dobili smo nešto knjiga koje prodajemo po promotivnoj cijeni i mislim da se to isplati kupiti. Znači to su dva vanjska programa, unutar knjižnice u 18:00 sati počinje ‘Čitajmo naglas’, to je isto jedna akcija koja obuhvaća cijelu Hrvatsku. Nakon toga slijedi jedna mini predstava, predstava se zove ‘Prošlosti sjećanja’. Znači u 10 minuta pokušali smo predstaviti Metković kroz povijest od naj ranijih dana do danas sa naglaskom na kulturne ustanove. Zadnja točka našeg programa bi bila projekcija filma. – kazala je Vidović

Poslušajte tonski zapis izjave:
[su_audio url=”http://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2013/04/2404_VESNA_program.mp3″ width=”640″]

 

Zanimljiv sadržaj izvan knjižničnog prostora, bookcrossing privukao je pažnju prolaznika. Animatorica Lara Laskač pojasnila je što je Bookcrossing

U svim razvijenim zemljama svako mjesto ima javnu knjižnicu ali to ljudima nije dovoljno, oni žele da užitak čitanja bude na policama i zidovima, te žele cijeli svijet pretvoriti u knjižnicu, to je glavno načelo Bookcrossinga. Cijela priča je započela 2001. godine u SAD-u pokretanjem Internetske stranice bookcrossing.com, a proces se sastoji od tri koraka označi, podjeli i prati. Znači knjigu je potrebno označiti posebnom naljepnicom koja daje do znanja da knjiga sudjeluje u Bookcreossingu, i jednostavno je možete dati nekom prijatelju, ostaviti u kafiću, čekaonici ili bilo gdje, tako da drugi ljudi mogu uzeti tu knjigu i te bi knjige doslovno proputovale cijeli svijet. Poanta je da se knjiga nakon čitanja ne smije zadržati već je treba proslijediti onima koji pokazuju interes za čitanje ili je vratiti na mjesto sa kojeg je uzeta. – pojasnila je Laskač.

Poslušajte tonski zapis izjave:
[su_audio url=”http://metkovic-news.com/wp-content/uploads/2013/04/2404_LARA_bookcrossing.mp3″ width=”640″]

SRETAN ROĐENDAN

44 godine su prošle od osnutka KUD-a Metković

Objavljeno prije

44 godine su prošle od kad je osnovano Kulturno umjetničko društvo Metković, davne već 1977. godine, 9. veljače osnovan je ud skupine gradskih entuzijasta među kojima su bili profesori Radojka i Vide Bagur, Zdravko Obradović, Danilo Obradović, Marica Božinović i drugi…

Društvo je uglavnom djelovalo u školama, bilo osnovnim ili srednjim, a objedinjavalo je razne aktivnosti amaterskog stvaralaštva poput folklora, mandolinskog orkestra, zbora, dramskih aktivnosti, koje su se poslije odvojile u MAK, te čak i fotografske sekcije.

Koristimo ovu priliku da im poželimo da što prije počnu sa radom, da se u prostorijama Društva ponovo čuju pjesme i odzvanjaju koraci svih uzrasta našeg društva, na radost svih nas i čuvanja tradicije svog zavičaja. Sretan vam 44 rođendan!

Kao i cijelo društvo i vas je zadesila ova nazovimo je epidemiološka izolacija, ali sve je prolazno tako će i ovo proći, i uskoro će se opet u našem gradu čuti ples i pjesma.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije