Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

ŽUPAN NIKOLA DOBROSLAVIĆ VODIO RADIONICU

Fondovi EU za lokalne i regionalne vlasti u partnerskim zemljama Mediterana

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić vodio je online radionicu: “Fondovi EU za lokalne i regionalne vlasti u partnerskim zemljama Mediterana”.

Ova konferencija Europskog odbora regija organizirana je u sklopu 19-tog Tjedna regija i gradova koji se i ove godine tradicionalno održava u Bruxellesu. Župan Dobroslavić u svom izlaganju naglasio je: “Ova je godina prva godina novog dugoročnog proračunskog planiranja EU-a, tzv, višegodišnjeg financijskog okvira, a vanjsko djelovanje čini oko 10% ukupne potrošnje. Dok je za zemlje kandidatkinje i potencijalne kandidatkinje EU-u instrument pretpristupne pomoći nastavljen u drugoj fazi, za zemlje u južnom susjedstvu puno se promijenilo uvođenjem novog Instrumenta za susjedstvo, razvoj i međunarodnu suradnju pod nazivom Globalna Europa. U Europskom odboru regija naglasili smo da bi u proračunu EU-a sredstva trebala biti dostupna svim vrstama i veličinama lokalnih i regionalnih vlasti te da bi ih trebalo uzeti u obzir tijekom programiranja.”

Današnja konferencija imala je prilično širok zemljopisni opseg obzirom da su kroz Europski odbor regija okupljeni lokalni i regionalni predstavnici iz svih zemalja Unije za Mediteran, države članice EU-a i partnerske zemlje koje graniče sa Sredozemnim morem. Rasprava se vodila o financijskim sredstvima dostupnima lokalnim i regionalnim vlastima u zemljama od Maroka do Crne Gore, od Turske do Egipta. Kako bi usmjerio kolege iz partnerskih zemalja u ovoj novoj fazi, Europski odbor regija do kraja godine priprema dvije publikacije o financiranju koje su ovim putem najavljene. Na interaktivnoj radionici uz župana Dobroslavića sudjelovali su i stručnjaci iz Europske investicijske banke i Europske komisije.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

PRODULJENJE POPISA 2021.

DRŽAVNI ZAVOD ZA STATISTIKU PRODULJUJE PROVEDBU TERENSKOG POPISIVANJA

Objavljeno prije

U skladu sa Zakonom o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (Narodne novine, br. 25/20. i 34/21.), Državni zavod za statistiku odlučio je produljiti provedbu druge faze Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine, odnosno terenskog popisivanja do 29. listopada 2021. Odluka o produljenju provedbe Popisa 2021. donesena je zbog procjene da do 17. listopada 2021. neće biti popisane sve popisne jedinice definirane spomenutim Zakonom.

Zbog specifičnih okolnosti u kojima se provodi Popis 2021., produljenje provedbe terenskog popisivanja omogućit će popisivačima koji su na terenu da obave popisivanje svih popisnih jedinica koje nisu samostalno popisane, osobnim intervjuom sa stanovništvom s pomoću elektroničkih uređaja te izvrše kontrolu podataka prikupljenih u prvoj fazi Popisa 2021. Stoga građani ne trebaju brinuti da popisivači neće obići njihova kućanstva.

Državni zavod za statistiku objavit će prve rezultate Popisa 2021. 60 dana od završetka popisivanja na terenu, a konačne rezultate u skladu s rokovima koji će biti definirani programima publiciranja i kalendarima objavljivanja statističkih podataka.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zagreb, 14. listopada 2021.

ODLUKA

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije