Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

NOVO U ČAPLJINI

Fashion store Adona u subotu otvara svoja vrata – očekuju vas posebne promocije!

Na dan otvorenja očekuju vas posebne promocije – kupnjom jednog artikla ostvarujete popust od -10%, a dva i više artikala -20%!

Objavljeno prije

Dame u subotu dolaze na svoje, u Čapljini svoja vrata otvara Fashion store Adona. Riječ je o novom modnom odredištu, stilski i konfekcijski prilagođenom svim ženama koje vole elegantnu i kvalitetnu odjeću.

Bez obzira na starosnu dob i veličinu, na njihovim policama zasigurno će svatko pronaći nešto za sebe.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Fashion store Adona posebno cijeni domaće brendove, stoga u ponudi možete pronaći Poppy torbecrochet torbe iz radionice Dacha, nakit, kao i nakit brenda Ladies stuff.

Police će također krasiti i dio kolekcije Petit Fil.

Na dan otvorenja očekuju vas posebne promocije – kupnjom jednog artikla ostvarujete popust od -10%, a dva i više artikala -20%!

Također, svakom kupovinom u vrijednosti 100 KM i više, dobivate kupon s popustom -20% na iduću kupnju.

Svaki artikl je pomno biran, stoga ne sumnjamo da će Fashion store Adona ubrzo postati omiljeno mjesto trendseterica.

Subota, 12. studenog od 9:00 sati, u Ulici Ante Starčevića u Čapljini, pokraj mosta dr. Franje Tuđmana. Vidimo se!

Zapratite ih na društvenim mrežama Facebook, Instagram.

 

ULOGA RADNOG TERAPEUTA

Zdravstvena struka namijenjena djeci i odraslima ‘aktivnost → igra → vještina’

Objavljeno prije

Radna terapija je zdravstvena struka namijenjena djeci i odraslima čije su sposobnosti aktivnosti dnevnog života ugrožene ili umanjene zbog bolesti ili stanja u kojem se osoba nalazi.

Radna terapija pomaže djeci da postanu što samostalniji u životu, što uključuje razvijanje vještina potrebne za obavljanje aktivnosti, kao što su briga o sebi, igra, školske obaveze…

CILJ radne terapije je postići najveću moguću razinu samostalnog funkcioniranja osobe koji dovodi do osjećaja osobnog zadovoljstva i umanjenja oštećenja koji spriječava isti.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Potičemo razvoj fine i grube motorike, grafomotorike, vizualne percepcije, kognitivnog razvoja, igre, socijalne i emocionalne vještine, vještine svakodnevnog života.

AKTIVNOST → IGRA → VJEŠTINA

Kroz aktivnosti smislene za pojedinca razvijamo, učimo i unapređuje vještine koje su mu potrebne da bi odrađivali samostalno aktivnosti koje su mu potrebne.

U radu sa djecom kroz IGRU postižemo najbolje uspjehe, jer ipak igra je glavni alat kod djece. Preko igre terapeut najčešće dolazi do željenog cilja. Ponekad se roditelji pitaju što to mi radimo kad se samo „ igramo“? Radimo najbolje i najviše za dijete u okruženju koje je njemu najprirodnije. Učenje se događa kada je dijete zadovoljno i sretno, kada su njegovi kognitivni procesi obojani hormonima sreće, tada će najbrže doći do učenja. To je misao vodilja našeg igranja i tek kad to postignemo i stvorimo odnos povjerenja možemo tu istu igru proširivati, zahtijevati od djeteta, nadograđivati, zaključivati i ići naprijed te na taj način proširivati učenje.

Tako, kod neke djece potrebno je uvježbavati aktivnosti samozbrinjavanja, pri čemu radni terapeut pomaže djeci i uči ih kako se obući, zavezati tenisice, prati zube, počešljati se, hraniti se i ostale aktivnosti koje dijete treba, jer zaista nekoj djeci to predstavlja veliki problem.

Kod aktivnosti produktivnosti terapeut pomaže djeci u predškolskim ili školskim obavezama, pomaže u pripremi za školu na području pažnje, koncentracije, radi na grafomotorici, hvatu. Pronalazi što bolji put da olakša djetetu školovanje, pa tako savjetuje i učitelje, tete i roditelje kako poboljšati rad sa djecom.

U aktivnostima slobodnog vremena terapeut sa djecom radi aktivnosti koje ono želi, a ne može ih u potpunosti ili nikako obavljati. Radni terapeut će naći načina kako da dijete bude zadovoljno i da uspješno odradi aktivnost koju želi.

Vaše dijete ili bližnji teže obavljaju aktivnosti dnevnog života, prisutna su određena odstupanja u razvoju s obzirom na kronološku dob, emocionalno su osjetljivija ili im jednostavno treba podrška i prijatelj, obratite se našem radnom terapeutu.

U želji da budemo što uspješniji u svom radu i da dijete i obitelj budu zadovoljni, konstantno se educiramo. Neke od završenih edukacija radnog terapeuta su: Neurofeedback terapija, learn to play, procjena djetetove igre chippa, terapeutska moć igre, izrada socijalnih priča, senzorna integracija-modul 1.

SANJA JURINOVIĆ bacc. therap. occup.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije