Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1

METKOVSKI PUB KVIZ

Ekipa ‘Na rubu znanja’ pobjednik četvrtog kola MTKviz lige

Objavljeno prije

U prepunom Boogie baru sinoć je održano četvrto kolo MTKviz lige, a pobjedu ovaj put je odnijela odlična ekipa “Na rubu znanja“.

Drugo mjesto podijelile su mlade gimnazijske ekipe “4 Bile” i “Morisson 2“, a tome su pridružili najbolji realni odgovor na mozgalicu te drugi najbolji odgovor na pitanje procijene.

Ekipe “Murga Drot“, “Četka i vikleri” i “Dujin ultimatum” s istim brojem bodova završile su na trećoj poziciji. “Vikleri” su pokupili svoju nagradu, a “Murge” i “Dujin” iste mogu preuzeti i sljedećem izdanju kviza, – dodaju organizatori.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Pitanje procijene o “putovanju vala iz Rija do Metkovića” najbolje rješava, a tko drugi nego ekipa “Tetejac” kojima je to treća pobjeda od početka lige.

Utješne nagrade pokupile su ekipe “Grupa preko“, “Na putu prema gore“, “Momci iz slatkog kuta“, a MEGA nagradu jumbo pizzu i metlu s kojom je trebalo počistit nered u Boogiju koji je ostao iza nas ekipa “Treće muško“.

Sveznalica 7400xXpx

Organizatori zahvaljuju sponzorima, redom: Pizzerija Milano, Ham-Ham, Šabi, Karlovačko, Kino Pobjeda, Vina Laguna, Jamnica, Charamnga, Barcaffe, Dominik 91, Zdenka, OPG Majić, Cedevita, Boogie te OPG Jelaš.

Peto kolo je na rasporedu 24. studenoga, a atmosferu od sinoć pogledajte u kratkoj foto-galeriji.

PROJEKTI 'ŠKOLA AMBASADOR EU PARLAMENTA' I 'ERASMUS PLUS BIG DATA'

Metkovski gimnazijalci na mobilnostima u Španjolskoj i Bugarskoj

Objavljeno prije

Učenici i profesori Gimnazije Metković su s dva odvojena projekta boravili u Španjolskoj i Bugarskoj. Jedan tim je u sklopu EU programa Škola ambasador Europskog parlamenta boravio u Alicanteu u Španjolskoj, a drugi s Erasmus plus projektom Big Data Unites the Sciences and the Arts u Varni u Bugarskoj.

Gimnazijalci s EU projektom u Španjolskoj

Učenici gimnazije Metković koji sudjeluju u programu Škole ambasadori Europskog parlamenta u pratnji profesorica Branke Vladimir i Klaudije Soldatić posjetili su grad Alicante u Španjolskoj gdje ih je ugostila škola IES Jaime II u sklopu njihovog projekta Cultural transformation and sustainability.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Zajedno sa španjolskim domaćinima i učenicima iz Italije i Nizozemske naši su ambasadori juniori učili o održivom razvoju, odgovornom gospodarenju i zajedničkim europskim vrijednostima, te su promovirali institucije Europske unije i nadolazeće izbore za Europski parlament.

U ovoj suradnji škola, koja će se nastaviti slijedeće školske godine posjetom Gimnaziji Metković, sudjelovali su učenici prvih i drugih razreda Tea Jurković, Toni Čović, Toni Tolj, Luka Antunović, Joško Mislim, Petra Jelavić, Iva Jakić i Nika Kozina.

Sveznalica 7400xXpx

Projekt BIG DATA Gimnazije Metković nastavlja se u Bugarskoj

U sklopu Erasmus plus projekta Big Data Unites the Sciences and the Arts učenice Gimnazije Metković u pratnji profesorica Petre Ujdur i Ivane Menalo sudjelovale su ovaj tjedan u mobilnosti u gradu Varna, Bugarska, gdje su ih ugostili domaćini škole Akademik Metodi Popov.

Zajedno s učenicima iz Bugarske, Španjolske, Italije, Estonije i Turske naše su učenice radile na obradi velikih baza podataka i recikliranju, te su upoznale znamenitosti i tradicije grada Varne i obale Baltičkog mora.

U ovoj aktivnosti učenja, podučavanja i osposobljavanja sudjelovale su učenice prvih i drugih razreda Korina Obrvan, Gabrijela Mandić, Petra Veraja, Filipa Menalo i Mija Džajić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije