Ostanimo u kontaktu
DIŠPET

OTKRIVENO KOJA HRVATSKA STRANKA IMA NAJVIŠE UHLJEBA

Evo koliko su u 4 godine ljudi zaposlili u samo jednom gradu

Objavljeno prije

Metković -panorama

Ključne mantre Mosta bile su borba protiv uhljeba i reforme, kažu izvori Express-a bliski novoj vlasti u Metkoviću, pa dodaju: ‘Na kraju se stvar svela na to da su postali državni prvaci u uhljebljivanju, a od reformi nema ni R. Skupo ih je stajala i ‘grmojevština’…’.

‘Most je u protekle četiri godine u Metkoviću zaposlio čak 34 svoja čovjeka! Iako tvrde da smanjuju ‘uhljebe’, protuzakonito su otpustili četvero djelatnika gradske uprave, a zaposlili svojih četvero.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Apsurdna situacija u gradskoj upravi

Otpuštene je, međutim, sud vratio na posao, pa Metković sad ima osam zaposlenih – na četiri radna mjesta. Grad Metković sad mora isplaćivati osam plaća: četiri za ‘uhljebe’, a četiri za ‘borce protiv uhljeba’ koji su se također – uhljebili”, tvrde isti izvori.

HDZ zbog toga napada Most, a zamjera mu i navodnu devastaciju vatrogastva. Još u siječnju pojavila se priča kako Most zapošljava nove vatrogasce, ali isključivo svoje ljude, prijatelje i poznanike.

‘U Javnu vatrogasnu postrojbu Metković primljeno je šest ljudi, od kojih je jedan prvi rođak jednog Mostova čelnika, a drugi je obiteljski povezan s drugim’, tvrdi Stipe Gabrić Jambo.

Zapošljavanje po babama i stričevima

Sindikalni povjerenik profesionalnih vatrogasaca Grada Metkovića Željko Martinac je Jutarnjem listu ovih dana rekao kako daje punu podršku novom gradonačelniku Daliboru Milanu. ‘Bivša gradska vlast i njihov vršitelj dužnosti zapovjednika uspjeli su svojim postupcima u posljednje četiri godine dovesti Javnu vatrogasnu postrojbu u Metkoviću na rub opstanka. Čvrsto stojim iza stajališta da je postrojba kvalitetnije funkcionirala sa 16 zaposlenika nego sad s ovim brojem. Ni u kojem slučaju nismo protiv zapošljavanja novih vatrogasaca, ali transparentno i po zakonu, a ne po babi i po stričevima’, rekao je Martinac.

Troškovi izborne kampanje

Most je – dodaju izvori Express-a bliski vladajućoj stranci – na izborima u Metkoviću potrošio dva puta više novca nego Hrvatska demokratska zajednica. Unatoč javnom Petrovljevom obećanju da će svi njihovi kadrovi sami otići ako Most izgubi u Metkoviću, nijedan Mostov pročelnik ne želi staviti mandat na raspolaganje, kažu, evocirajući uspomenu i na jedan događaj iz prošlog mjeseca.

Naime, Petrov je napao Andru Krstulovića Oparu zbog sjednice Gradskog vijeća dok su trajali požari, a istodobno ju je imao i Miro Bulj u Sinju. Most je – dodaju – glasovao za porez na nekretnine, a sad su protiv njega. Brzo su postali nalik na sve protiv čega su se borili.

Piše: Net.hr

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije