Ostanimo u kontaktu

GRAD METKOVIĆ ULAŽE U ZDRAVSTVO

Dom zdravlja Metković dobio transportni inkubator, pulsni oksometar i transkutalni bilirubinometar

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Lijepe vijesti stižu iz Doma zdravlja Metković. Nakon što je odlukom gradonačelnika Dalibora Milana Grad Metković izdvojio 500 tisuća kuna za zdravstvo u grada Metkoviću, u naš Dom zdravlja je stigao jako važni uređaj, riječ je o transportnom inkubatoru za metkovsko rodilište. Uz njega je kupljen i pulsni oksimetar i transkutalni bilirubinometar što će značajno poboljšati zdravstvenu zaštitu u Domu zdravlja, a samim time i rad rodilišta, hitne službe i pedijatara za situacije transporta nedonoščadi do najbliže ustanove.

Ravnatelj Doma zdravlja Metković, gosp. Mihovil Štimac tom prilikom nam je rekao:

– Vrijednost ovoga uređaja zajedno s dva pripadajuća uređaja je preko 200 tisuća kuna. Sredstva su osigurana donacijama Grada Metkovića, znači skoro dvije trećine ukupnih sredstava koje je Grad Metković izdvojio za Dom zdravlja Metković je utrošeno na ovo što smo danas zaprimili, i ja im ovom prilikom zahvaljujem i nadam se da ćemo nastaviti suradnju na korist svih naših stanovnika i budućih pacijenata. Naravno treba se zahvaliti i Građanskoj inicijativi, koja je sve to pokrenulu i nadasve obitelji Bebić, kojoj ovo neće vratiti njihovo dijete ali će pomoći da se neka druga djeca u budućnosti lakše zbrinu i spase, – rekao je Štimac.

Gradonačelnik Dalibor Milan nakon usvojenog izdatka za zdravstvo 500.000 kuna:

METKOVIĆ 600

‘Kratki espresso’ s Ninom Raspudićem u prepunoj galeriji GKS-a Metković

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Sinoć je u galeriji GKS-a u organizaciji Građanske udruge ‘Metković 600’ održana promocija zbirke kolumni Nina Raspudića ‘Kratki espresso’.

Zbirka se sastoji od dvije knjige ‘Kratki espresso 2016./2017.’ i ‘Kratki espresso 2018./2019.’, a obuhvaća 186 kolumni objavljenih u Večernjem listu.

Ovaj književnik, prevoditelj i politički analitičar, koji bi, nasmijavajući svoju publiku, mogao biti i odličan stand-up komičar, govorio je o svome blogu o svim živućim društvenopolitičkim temama iz jednog svog kuta.

Donosimo galeriju:

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije