Ostanimo u kontaktu

NAJAVA

Dokumentarci utorkom u Kinu Pobjeda – prvi ‘Ovo mijenja sve’

Objavljeno prije

Uz redovne filmske projekcije, u Kinu „Pobjeda“ Metković iduća tri utorka možete pogledati i tri izvrsna dokumentarna filma. Projekcije će se prikazati u kinodvorani, a ulaz je BESPLATAN!

Prvi na redu je dokumentarni film „Ovo mijenja sve“ kojega gledamo ususret Dana planeta Zemljeu utorak, 20. travnja s početkom u 20 sati.

Sniman u devet zemalja i na pet kontinenata tijekom četiri godine, taj film je epski pokušaj da se redefiniraju izazovi klimatskih promjena. Inspiriran međunarodnim bestselerom ‘Ovo mijenja sve’ autorice Naomi Klein, film predstavlja sedam portreta zajednica koje trpe posljedice korištenja prljave energije i klimatskih promjena. Kroz cijeli film Klein gradi svoju najkontroverzniju i najuzbudljiviju ideju: egzistencijalnu krizu klimatskih promjena možemo upotrijebiti kako bismo ekonomski sustav pretvorili u nešto radikalno bolje. Hoće li ovaj film sve promijeniti? Naravno da ne. Ali vi biste mogli, ako se odazovete njegovu pozivu na djelovanje.

Osim dokumentarnoga filma „Ovo mijenja sve“ u Kinu „Pobjeda“ održat će se i projekcije filmova „Grace Jones“ (27. travnja u 20 sati) i „Medena zemlja“ (4. svibnja u 20 sati).

Sve filmske projekcije u Kinu „Pobjeda“ Metković održavaju se u skladu s mjerama Nacionalnoga stožera za civilnu zaštitu i preporukama Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

APSOLUTNA POBJEDA U PRVOM KRUGU

Dalibor Milan zahvalio građanima na potpori: blizu 10 vijećnika i pobjeda od 60% glasova birača – prvi su neslužbeni rezultati

Objavljeno prije

Dalibor Milan  večeras je zakoračio u novi mandat na čelu grada Metkovića, sa zamjenikom Robertom Dokom.

Po prvim neslužbenim rezultatima Milan je osvojio 60 posto glasova za mjesto gradonačelnika te blizu 10 vijećničkih mjesta, što je dosad najbolji rezultat HDZ-a u gradu Metkoviću.

Čestitamo Daliboru Milanu i Robertu Doki i donosimo pobjedničku izjavu…

Po prvim neslužbenim rezultatima za župana DNŽ Nikola Dobroslavić (40%) i Božo Petrov (21%) idu u drugi krug.

Gradsko vijeće Grada Metkovića podijeljeno je na listu HDZ-a sa 52%, Mosta 30% i listu Maše Plećaš Gabrić sa 8%.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije