Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PROJEKT ERASMUS PLUS

Zamjenik gradonačelnika Damir Raič primio profesore iz osam europskih zemalja

Objavljeno prije

Erasmus plus, profesori u GKS-u 18

U Galeriji Ustanove za kulturu i sport Metković zamjenik gradonačelnika Damir Raić primio je profesore iz osam europskih zemalja, sudionike Erasmus plus projekta Tragovima rimskih careva koji se ovog tjedna odžava u Gimnaziji Metković.

Riječ je o trogodišnjem projektu razmjene učenika i nastavnika temom proučavanja zajedničke rimske povijesti i ostavštine partnerskih zemalja, Njemačke, Bugarske, Rumunjske, Makedonije, Turske, Italije, Španjolske i Portugala iz kojih 28 učenika i 22 nastavnika osnovnih i srednjih škola od 5. ožujka boravi u Metkoviću i obilazi antičke i druge povijesne znamenitosti u okolici Metkovića te u Splitu i Dubrovniku.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Koordinatorica projekta u Gimnaziji Metković je prof. engleskog jezika Branka Vladimir u suradnji s prof. povijesti i umjetnosti Jagodom Krešić.

Zamjenik gradonačelnika Damir Raič profesore je pozdravio prigodnim govorom i zaželio je da se vrate u Metković sa svojim prijateljima i obiteljima te je pohvalio rad Gimnazije.

– Ovim putem moram zahvaliti samoj Gimnaziji Metković koja je već godinama promotor znanja, cjelokupne doline Neretve, što potvrđuje i u ovom projektu – kazao je Raić.

Branka Vladimir upoznala je profesore s radom Oca Ante Gabrića čiji su se dani obilježavali u Metkoviću krajem veljače i u sklopu kojega je postavljena trenutna izložba školskih likovnih radova Ruke u molitvi u Galeriji Ustanove za kulturu i sport, a prisutne je pozdravila i koordinatorica iz Turske.

Profesori su od Branka Raiča, kao predstavnika Grada Metkovića, na kraju susreta u Galeriji dobili i simbolične poklone.

Branka Vladimir kazala je da je da je posjet Hrvatskoj, odnosno, Metkoviću, posljednji u projektu.

– Danas završavamo naš cjelotjedni program i mi smo bili zadnja mobilnost za učenike i profesore u ovom trogodišnjem projektu, što nam je dalo poseban zadatak i posebnu čar. Ovo nam je bio gorko-slatki susret jer smo u zadnje tri godine ostvarili puno prijateljstava. Htjeli smo gostima što ljepše pokazati naš kraj i našu rimsku ostavštinu. Naravno, pokazali smo im našu Naronu, Vid, pokazali smo Split i Doklecijanovu palaču i Dubrovnik s kojim su se najviše oduševili. Inače su oduševljeni i našom hranom i krajem, našim ljudima, posebno roditeljima koji su primili učenike kod sebe kod kuće na spavanje jer gosti iz projekta uvijek su smješteni u obiteljima naših učenika – kazala je Vladimir.

Projekt završava današnom priredbom u Gimnaziji Metković u 18 sati kada će se sudionicima dati certifikati o sudjelovanju u projektu.

Marija Jeramaz

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije