Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

MEĐUNARODNI DAN SOCIJALNOG RADA

Dan otvorenih vrata u Centru za socijalnu skrb Metković

Objavljeno prije

2003_Dani otvorenih vrata, centar

Danas se obilježava Međunarodni dan socijalnog rada, te ga djelatnici Centra za socijalnu skrb Metković obilježavaju danom otvorenih vrata.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

U centru, koji brine o stanovnicima na području Metkovića, Opuzena i općina Kula Norinska, Zažablje, Slivno i Pojezerje, djeluje 11 socijalnih radnika, psihologa i administrativno-pravnog osoblja. Centar, po Zakonu o socijalnoj skrbi, Obteljskom zakonu i drugima, pruža pomoć onima koju su došli u teškoću zbog raznih razloga.

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb, Vatroslav Vugdelija, rekao je da su na Dan otvorenih vrata pozvani i ustanove i udruge s kojima surađuju na području pružanja socijalne skrbi.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

– Došli smo na ideju da bi bilo dobro ne samo otvoriti vrata, nego i pozvati institucije i predstavnike ustanova s kojima mi svakodnevno surađujemo u našem socijalnom radu, jasno, na korist naših građana, odnosno, korisnika koji dolaze tražiti bilo koju pomoć. Mi kao surađujemo s drugim institucijama te imamo i izvanistintucionalnu skrb. Riječ je o udrugama osoba s invaliditetom, za starije i nemoćne, udruge i klubovi za liječenje ovisnika. Metković se s njima zaista može podičiti. S njima jako dugo surađujemo i oni pružaju socijalne usluge. To su Udruga Prijatelj, Udruga Leptirići, Udruga Otac Ante Gabrić za starije i nemoćne, Udruga DOBRA, Zajednica Pape Ivana XXII u Borovcima, Klok, Sigura za lječenje ovisnika o kocki, klub liječenih alkoholičara Sidro. Surađujemo s dobro s gradom, županijom, s Domom za starije i nemoćne, Obiteljskim domom Raguž… Htjeli smo danas pozvati svih njih na spontani, neformalni razgovor da vidimo kako još bolje surađivati – rekao je Vugdelija.

Pomoć Centra u dobivanju zajamčene minimalne nanade dobilo je oko 340 korisnika, uplate za pomoć i njegu oko 480, a dodatak za težu invalidninu oko 80, dok pri centru status roditelja njegovatelja ima 50 osoba.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

– To je najčešće majka, koja ima status zaposlene osobe i ima radni staž i zdravstveno i mirovinsko osiguranje. Dobije oko 2500 kuna za svoj rad i stalno je uz svoje dijete. To je najbolje što postoji trenutno u socijalnoj skrbi – rekao je Vugdelija.

Zainteresirani rad Centra mogu pratiti putem službene stranice.

Marija Jeramaz

ROKO TOLIĆ 740/300px

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px
ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije