Ostanimo u kontaktu

U SUSRET USKRSU

Vrtićani od starijih učili kako obojati uskršnja jaja

Objavljeno prije

Foto: Udruga 'Otac Ante Gabrić' / Metkovic NEWs

Foto: Udruga ‘Otac Ante Gabrić’ / Metkovic NEWs

U Udruzi Otac Ante Gabrić započeo je tjedan kreativnih radionica  U susret Uskrsu.

Prva u nizu radionica dio je aktivnosti iz projekta Kako su živjeli naši stari,  kojeg u okviru odabranih projekata izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2017./2018.  financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Radionica je okupila najmlađe i najstarije sudionike projekta, a djeca iz Dječjeg vrtića Metković sa svojim odgajateljicama učila su kako na starinski, prirodan način obojiti jaja za Uskrs, onako kako su nekad radile naše bake. Prikupili su i donijeli ljuske od kapule pa su ih sa starijima potopili u vodu. Zatim su zajednički na jaja stavljali listiće djeteline, petrusimula, broćike i bršljana te ih potom omotali  komadima najlon čarapa i zavezali. Dok su se jaja kuhala s ljuskama kapule, djeca su uz pomoć odraslih izradili papirnate košarice za jaja i, naravno, zapjevali.

Projekt se provodi do kolovoza 2018. u partnerstvu s Dječjim vrtićem i OŠ Stjepana Radića.

 

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije