Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PRIJE 30 GODINA

Članovi DVD-a Metković izloženi raketiranju u Slanom, na putu za ispomoć u Dubrovačko primorje

Objavljeno prije

Foto: DVD Metković

U povodu Dana dubrovačkih branitelja članovi JVP Metković su objavili vijest koja se dogodila prije malo više od 30 godina, točnije 3. listopada 1991. godine, večer uoči pada Slanog, kada su prilikom ispomoći dubrovačkim kolegama bili teško raketirani, prilikom čaga je ranjen Ivica Veraja i uništeno jedno vatrogasno vozilo.

Prije 30 godina pripadnici tadašnjeg DVD-a Metković vozači vatrogasci Ivica Medak i Tvrtko Dodik, te vatrogasci Ivica Kolovrat, Renato Srna, Jure Pilj, Željko Martinac, Ivica Veraja i Jure Vuica po nalogu tadašnjeg kriznog stožera Općine Metković krenuli su u ispomoć gašenja mnogobrojnih požara izazvanog neprijateljskim djelovanjem srbo/četničkog agresora u Dubrovačkom primorju sa dva vatrogasna vozila.

U mjestu Slano bili su izloženi granatiranju minobacačkih granata, te je jedno vozilo potpuno uništeno i ostalo u mjestu Slano, dok je drugo teško oštećeno vraćeno u Metković, vatrogasac Ivica Veraja ranjen je gelerom u ruku.

Bio je ovo prvi susret pripadnika DVD-a Metković sa ratnim strahotama koje će naknadno uslijediti i na na sam Grad Metković, kojom prilikom su se također dokazali svojom požrtvovnošću.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Obvezni smo sjetiti se ovih događaja koji su trajno zapisani u povijesti vatrogasaca Grada Metkovića.

CENTAR ZA PODUZETNIŠTVO DNŽ

Prijavite se na besplatnu radionicu ‘Kako postati poduzetnik’

Objavljeno prije

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s  Hrvatskim zavodom za zapošljavanje (HZZ) poziva sve zainteresirane na besplatnu radionicu “Kako postati poduzetnik” koja će se održati u 09.02.2023., s početkom u 10.00 sati u Poduzetničkom inkubatoru Ploče.

Radionica se održava za sve zainteresirane buduće poduzetnike koji planiraju pokrenuti poslovanje i ostvariti Potporu za samozapošljavanje HZZ-a. Budući da većina početnika ne raspolaže osnovnim informacijama o poduzetništvu, cilj radionice je i toj skupini omogućiti besplatne informacije i savjete iz sfere poduzetništva.

Polaznici će na radionici imati priliku dobiti informacije vezane za osnivanje pravnog subjekta, informacije o poreznim i računovodstvenim obvezama poduzetnika, dostupnim edukacijama, aktualnim natječajima za bespovratna sredstva i poduzetničkim kreditima s povoljnim i subvencioniranim kamatnim stopama.

Predstavnik HZZ-a će prezentirati mjere za samozapošljavanje i zapošljavanje.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Mjesto održavanja: Poduzetnički inkubator Ploče, Crna Rika 7a, Ploče

Predviđeno trajanje radionice: 3 sata.

Budući da je broj polaznika ograničen, molimo sve zainteresirane poduzetnike da se prijave putem:

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije