Ostanimo u kontaktu

NAVIK ON ŽIVI KI ZGINE POŠTENO

Bicikistički klub Metković organizira memorijalni biciklistički maraton Prevlaka – Vukovar – Ilok

Objavljeno prije

Četvrtu godinu u nizu Bicikistički klub Metković organizira memorijalni biciklistički maraton „Navik on živi ki zgine pošteno“ – Prevlaka – Vukovar – Ilok u spomen na 12 mučki ubijenih redarstvenika u Borovu Selu.

Iako je poradi pandemije corona virusa većina događaja otkazana, organizatori ovog maratona nisu željeli da godina prođe prođe bez sjećanja na taj nemili događaj. Kako ističu žele ispričati ovu priču i odati počast onima koji su dali najvrijednije što su imali za Hrvatsku, a to je „ŽIVOT“ .

Prioritet ovog maratona je očuvanje tekovina Domovinskog rata, kao i spomen na one koji su položili svoje živote na oltar domovine, a samim maratonom simbolično se spaja krajnji jug (Prevlaka) i istok (Ilok) Hrvatske.

Dužina maratona je 1000 km i vozi se u 6 etapa (dana) preko teritorija RH od 26.04.2021.g. do 02.05.2021.g.:

-26.04.2021.g. etapa Prevlaka-Metković, (150 km)
-27.04.2021.g. etapa Metković – Knin (210 km)
-28.04.2021.g. etapa Knin – Slunj (166 km)
-29.04.2021.g. etapa Slunj – Hrvatska Kostajnica (140 km)
-30.04.2021.g. etapa Hrvatska Kostajnica- Đakovo (180 km)
-01.05.2021.g. etapa Đakovo – Vukovar – Ilok (120 km)
-02.05.2021.g. sudjelovanje na mimohodu u Borovu Selu

– Danas živimo u vremenu kada svatko gleda isključivo sebe i mladim generacijama je prošlost kao takva nevažna i vraćanje u nju je gubljenje vremena. Mladi , kao nekada davno , odlaze iz Hrvatske tražeći novu budućnost. Domovinski rat je nažalost tema koja blijedi u njihovim sjećanjima, ali ne treba im to zamjeriti, jer ipak borba za preživljavanjem i normalnim životom je prioritet. Ovim maratonom mi želimo na svoj način osvježiti sjećanje na jedan dio naše povijesti i odati počast onima koji su nas doveli ovdje gdje smo danas. Želimo pronijeti glas među mladim generacijama, gdje god oni bili, da ponosno ističu svoje korijene i svoje porijeklo. Vođeni time mi iz Biciklistički klub Metković želimo maratonom Prevlaka – Vukovar odati priznanje hrabrim braniteljima i pokazati da ima onih koji pamte i koji ne zaboravljaju i koji će na svoj sportski način dati obol u očuvanju uspomene na Domovinski rat, – izjavio je predsjednik BK Metković Dalibor Talajić jedan od organizatora ovog maratona. Nadalje ističe:

– Ove godine je odaziv za maraton bio velik, ali radi epidemiološke situacije broj smo limitirali na 12 sudionika. Ta brojka simbolizira i 12 redarstvenika iz Borova Sela kojima u konačnici i posvećujemo naš maraton. Nadamo se da će nas vrijeme i zdravlje poslužit. Imamo potporu gradova i općina kroz koje prolazimo, a u Vinkovcima nas dočekuju pripadnici 1. postrojbe specijalne policije „Dalton Stadion 91“ koji obilježavaju 30 godina od svog osnutka i čiji su pripadnici bili poginuli redarstvenici u Borovu Selu. Maraton završavamo mimohodom u Borovu Selu 2.5. Ovim putem se također želim zahvaliti svima koji su nas podržali na bilo koji način i bez kojih ovaj maraton nebi bilo moguće organizirati.-

Memorijalni biciklistički maraton „Navik on živi ki zgine pošteno“ – Prevlaka – Vukovar – Ilok

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

20 novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u posljednja 24 sata, dvanaest osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom (šest uzvrđeno brzim antigenskim testom).

Radi se o osam osoba muškog spola i dvanaest osoba ženskog spola: dvanaest iz Metkovića, četiri iz Ploča, dvije iz Pojezerja, jedna osoba iz Opuzena i jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

Izliječene su tri osobe: jedna iz Konavala, jedna iz Opuzena i jedna osoba iz Ploča.

U posljednja 24 sata obrađena su 404 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 81 578 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je jedna osoba pozitivna na koronavirus.

U samoizolaciji je 210 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja mjere samoizolacije, na granici. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 827 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije