Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

METKOVSKO LJETO

Predstava ‘Predsjednici&CA’ izvedena na Ljetnoj sceni GKS-a Metković

Objavljeno prije

Foto/tekst: Metković.hr

Predsjednici&CA’ naziv je predstave koja je, u izvedbi Satiričnoga kazališta Kerempuh, odigrana večeras na ispunjenoj Ljetnoj sceni GKS-a Metković.

Jedan od najvećih hrvatskih kazališnih hitova u prošloj sezoni, nastao je u koprodukciji s Fiji Grupom, a redatelj je Tarik Filipović koji, uz Borisa Svrtana, potpisuje i tekst.

Iznimno aktualna i britka komedija dovela je bivše predsjednike na zajedničku večeru, a pritom je pokušala odgovoriti mogu li svi oni, unatoč različitim političkim opredjeljenjima i svjetonazorima, ujedinjeni stremiti prema zajedničkom cilju, odnosno, spasiti našu zemlju.

Uloge u predstavi tumače Boris Svrtan (Josip Broz), Tarik Filipović (Franjo Tuđman), Hrvoje Kečkeš (Stjepan Mesić), Siniša Miletić (Ivo Josipović) i Ornela Vištica (Kolinda Grabar Kitarović).

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Predstava je održana u organizaciji Ustanove za kulturu i sport Metković, a uz potporu Grada Metkovića.

NOĆ MUZEJA '23. U METKOVIĆU

Posjetili smo Prirodoslovni muzej Metković i Arheološki muzej Narona

Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa brojni sugrađani, veliki i mali, posjetili su metkovske muzeje, Prirodoslovni muzej Metković i Arheološki muzej Narona

Objavljeno prije

Noć muzeja je prilika koju mnogi iskoriste za otkrivanje nečeg novog, bilo da je riječ o svojoj sredini, povijesti ili kulturi, dok za muzeje noć u kojoj prikažu svoj puni sjaj. Tako je bilo i sinoć. Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa brojni sugrađani, veliki i mali, posjetili su metkovske muzeje, Prirodoslovni muzej Metković i Arheološki muzej Narona.

Uvijek je poseban doživljaj gledati mlađe generacije kako otkrivaju Prirodoslovni muzej Metković. Stalni postav koji čini spoj moderne multimedije i bogate ornitološke zbirke mnogu djecu zaintrigira tako da uvijek otkriju nešto novo, zanimljivo.

Interna tema ‘noći’ je bila “Pričajmo/ učimo/ dijelimo sjećanja po starinski u muzeju“, tako su naši sugrađani podijelili svoja sjećanja na sadnju i otkup duha u zgradi Vage, kako je bilo živjeti u njoj, lovne i ribolovne zgode i nezgode, odnosno kako je bilo živjeti u Metkoviću i Neretvi tih davnih godina kada je i ova naša prekrasna zbirka nastala.

Arheološki muzej Narona, prvi “in situ” muzej u Hrvatskoj, sagrađen na ostacima hrama posvećenog prvom rimskom caru Augustu, je svojim posjetiteljima, pored stručnog vodstva kroz stalni postav, priredio izložbu fotografija Kamene gomile, radionicu Izradi antički mozaik te igraonicu Napravi pretpovijesnu kamenu gomilu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Noć muzeja ’23. odvijala se pod krilaticom ‘Muzeji su važni!’, a u jučerašnju manifestaciju je bilo uključeno 450 lokacija/muzeja diljem Hrvatske.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije