Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

GRADSKO KULTURNO SREDIŠTE METKOVIĆ

Otvorena izložba Treperenja dubrovačkog umjetnika Vedrana Grabovca

Objavljeno prije

Treperenja Vedran Grabovac (14)

U galeriji Gradskog kulturnog središta Metković jučer je otvorena izložba Treperenja dubrovačkog umjetnika Vedrana Grabovca.

Ovo je druga od tri samostalne izložbe dubrovačkih akademskih slikara u programu za 2017. Gradskog kulturnog središta. Otvorio ju je ravnatelj Ustanove za kulturu i sport Metković Milan Kapović, a prigodni govor je održao dr. Antun Karaman, koji je u katalogu o izložbi napisao i predgovor. Sama izložba Treperenja u znaku je obilježavanja 50 godina Grabovčevog slikarstva koji je već sa 17 godina, 1967. prvi put održao samostalnu izložbu.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Vedran Grabovac je o slikarstvu učio od dubrovačkog slikara i prijatelja Josipa Škrelja i od profesora Koste Strajnića. Održao je zapažene izložbe slika u Italiji i u Hrvatskoj, a 2017. s Josipom Škreljom prvi put izlaže u kiparskoj formi u Domu Marina Držića. Redovno izlaže slike na skupnim izložbama i sudjeluje u slikarskom kolonijama i u humanitarnim akcijama.

Za izložbu Treperenja, Grabovac kaže da prikazuje obronke brežuljaka na Palagruži obraslim grmovima mlječike.

Sveznalica 7400xXpx

– Evo, Palagruža je ta me navela na ove kugle. Netko ih zove malinama, ali to je u stvari mlječika. Na jednoj izložbi prije dvije godine izloženi su radovi o  Palagružai s tom mlječikom. Međutim, tu je riječ bila o klasičnom slikarstvu sa mlječikama. A sam se sjetio, budući da su one strašno interesantne i promijene po četiri, pet boja u tri mjeseca, da bi bilo zgodno da cijelo platno pretvorim u tu mlječiku. Godinu i pol dana rada je rezultiralo ovim slikama. Mislim da je ovo nešto svježe, novo  i mislim da će ljudi koji vole slikarstvo naći nešto što će im se sasvim svidjeti – rekao je Grabovac.

Prisutni su nakon otvaranja mogli i prezalogajiti, a zainteresirani izložbu u Gradskom kulturnom središtu mogu pogledati do 9. studenog.

Marija Jeramaz

UHIĆENI NA GRANICI

Na ljetovanju otuđili jet-ski i odvezli ga u Češku

Iako su na ljetovanju koristili vlastiti jet-ski, vratili su se u mjesto ljetovanja i od tamo otuđili još jedan jet-ski te ga odvezli u Češku gdje ga policija pokušava naći putem međunarodne policijske suradnje

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica Poljskih državljana u dobi od 43 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo krađe i rano jutros predani pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Metković.

Naime, u nedjelju, 16. srpnja 44-godišnjak je policiji prijavio krađu jet-skia koja se dogodila prethodne noći. Plovilo je bilo privezano za pontonsku platformu u moru u mjestu Blace u općini Slivno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su plovilo otuđili spomenuti poljski državljani koji su tu prethodno bili na ljetovanju.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Naime, tijekom ljetovanja su i sami koristili osobni jet-ski, te su se nakon odjave i povratka u Poljsku, zaustavili u BiH gdje su svoj jet-ski ostavili i praznim se trilerom vratili u Blace odakle su otuđili jet-ski kojeg su potom ostavili u Češkoj.

Uhićeni su na PGP Stara Gradiška temeljem raspisane potrage PP Metković kada su se vraćali po svoj jet-ski u BiH s namjerom da ga vrate u Poljsku.

Sveznalica 7400xXpx

Otuđeni jet-ski za sada nije pronađen i s tim ciljem je zatražena međunarodna policijska suradnja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije