Ostanimo u kontaktu
Neretvanski Oglasnik 1200x200px

RAIFFEISENBANK SE OGLASILA

Povjerenik za Hrvatsku Michael Spitzer: objavljeni dokumenti su krivotvoreni

Objavljeno prije

Raiffeisen Bank, mr. Michael Spitzer

Na mail redakcije portala Metkovic NEWs je stigla zamolba za objavom, u ime povjerenika za Hrvatsku i glavnog koordinatora Raiffeisen bankarske grupacije Štajerske, mr. Michaela Spitzera kao reakcija na nedavno objavljeni članak na portalu Seebiz.eu, u kojem se ističe da više uglednih hrvatskih državljana ima štedne račune u austrijskim Raiffeisen bankama. U nastavku prenosimo u cijelosti original elektroničke poruke na njemačkom i njen prijevod na hrvatskom jeziku.

RAIFFEISEN-Štajerska: Seebiz.eu objavio je krivotvoreni dokument

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Raiffeisen banke Štajerske odlučno odbijaju sve navode na internetskom portalu Seebiz.eu, objavljene 12. lipnja 2016. godine, u kojima se ističe da više uglednih hrvatskih državljana ima štedne račune u austrijskim Raiffeisen bankama. Naime, Seebiz.eu objavio je u potpunosti krivotvoreni dokument kojim se željelo dovesti javnost u zabludu.

„Nikada nismo zaprimili zahtjev od strane austrijske Agencije za nadzor financijskog tržišta (FMA). Pošto je čitav dokument krivotvoren, dali smo nalog našim odvjetnicima da poduzmu pravne korake protiv dotičnog portala”, izjavio je mr. Michael Spitzer, povjerenik za Hrvatsku i glavni koordinator Raiffeisen bankarske grupacije Štajerske.

Srdačan pozdrav,
mr. Michael Spitzer
Povjerenik za Hrvatsku i glavni koordinator Raiffeisen bankarske grupacije Štajerske

 

RAIFFEISEN-Steiermark: Seebiz.eu publizierte gefälschte Unterlage

Die am 12. Juni 2016 seitens des Internetportals seebiz.eu publizierte Behauptung, wonach mehrere namhafte kroatische Staatsbürger Sparkonten bei steirischen Raiffeisenbanken hätten, wird seitens  der Bankengruppe entschieden zurückgewiesen. Bei dem von seebiz.eu verbreiteten Schreiben handelt es sich um eine Fälschung.

Dazu Michael Spitzer, Kroatien-Koordinator der steirischen Raiffeisenbanken: „Eine derartige Anfrage der österreichischen Finanzmarktaufsicht existierte nicht. Da die gesamte Unterlage gefälscht ist, haben wir unsere Anwälte beauftragt rechtliche Schritte gegen das Portal einzuleiten.“

Herzlichen Dank und freundliche Grüße,
Mag. Michael Spitzer
Kroatien-Beauftragter und Hauptkoordinator der Raiffeisen Bankengruppe Steiermark

SJETIMO SE S PIJETETOM

Poštovani čitatelji sretan Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Objavljeno prije

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj dan 1995. Hrvatska vojska je oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

Nakon četverogodišnje okupacije gotovo trećine hrvatskog teritorija, života u izbjeglištvu i u strahu od neprijateljskih napada na izložene hrvatske gradove, a nakon brojnih neuspješnih pregovora i mirovnih inicijativa, Republici Hrvatskoj ništa drugo nije preostalo nego vlastitom oružanom silom osloboditi hrvatski teritorij. U svitanje 4. kolovoza 1995. započela je Operacija Oluja.

Nakon početnog djelovanja snaga HRZ-a te topničke pripreme po vojnim ciljevima hrvatske snage krenule su u akciju istodobno iz 30 pravaca na bojišnici dugoj 700 kilometara. Udarnu snagu na glavnim pravcima napada činile su gardijske brigade, potpomognute specijalnom policijom MUP-a i Hrvatskim gardijskim zdrugom te domobranskim i pričuvnim postrojbama. Glavni smjerovi napada bili su s Dinare i Velebita u pravcu Knina. Već u operaciji Ljeto 95 stvoreni su preduvjeti da s vrhova Dinare prema Kninu krenu 4. i 7. gardijska brigada. S druge strane s Velebita preko Svetog Roka su u pravcu Knina prodirale Specijalne postrojbe MUP-a.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Oslobađanjem Knina, središta neprijateljske pobune u Hrvatskoj, ostvaren je najvažniji strateško-politički i vojni cilj operacije Oluja i cijelog Domovinskog rata. Samo nekoliko dana poslije i na sjevernom dijelu bojišnice neprijateljske snage 21. kordunskog korpusa prisiljene su potpisati predaju.

Operacijom je vraćen u hrvatski ustavno-pravni poredak cijeli okupirani teritorij, osim istočne Slavonije. Oluja je uz Bljesak ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata. U operaciji je oslobođeno 10.400 četvornih kilometara ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske. Uspješna operacija Oluja dovela je i do mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja te je značajno doprinijela skorom kraju rata u BiH.

Nakon oslobođenja omogućen je povratak 210.592 Hrvatskih prognanika: s područja oslobođenih “Bljeskom” i “Olujom” 126.909 a iz iz hrvatskog Podunavlja 83.683 osoba.

Praznik se u početku zvao Dan domovinske zahvalnosti. Nazivu je kasnije dodan i “Dan pobjede”, a od 2008. i “Dan hrvatskih branitelja”. Zbog dugog punog naziva, kojem se često dodaje i “obljetnica VRO ‘Oluja'”, u medijima i neformalnoj komunikaciji često se naziva samo “Dan pobjede”.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije