Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

U EU s novim dokumentima

Po isteku roka, građani će dobiti nove dokumente

Objavljeno prije

osobnaU osobne dokumente se konačno uvodi i OIB

Sa starom osobnom građani Hrvatske moći će preko granice u zemlje EU, također putovnice koje su u skladu sa uredbom EU će vrijediti do svog isteka, kao i svi drugi dokumenti.

Stari dokumenti i dalje vrijede, ali će kako im bude istjecala valjanost, odlaziti u povijest. Novi vozači imat će vozačke dozvole u obliku kartice, koje će zbog svog novog formata biti mnogo praktičnije. Klasične radne knjižice zamijenit će elektroničke, u koje će se upisivati formalna i neformalna zanimanja i vještine, sve kako bi radnicima pružili veću konkurentnost na tržištu rada.

Sveznalica 7400xXpx

Po isteku roka, građani će dobiti nove dokumente, no na Novoj TV uvjeravaju da ulazak u EU, barem kada je riječ o ispravama građani financijski neće osjetiti.

NERETVANSKA BAŠTINA

Dolina Neretve predstavit će se na Festivalu mora i mornara u Francuskoj

Objavljeno prije

Foto: Facebook/Radio Ploče

Foto: Facebook/Radio Ploče

U Francuskoj se od 27. ožujka do 2. travnja održava Festival mora i mornara na kojem će se predstaviti dio maritimne baštine Hrvatske. Na spomenutom festivalu sudjelovat će i Udruga za očuvanje neretvanske baštine i Udruga lađara Neretve gdje će se predstaviti lađa, trupa, neretvanski kulinarski specijaliteti i neretvanska turistička ponuda.

Lađu će veslati djevojke koje će biti u posebnim dresovima sa šahovnicom. Riječ je o vrlo poznatom Festivalu mora i mornara na kojem se očekuje preko 400 tisuća posjetitelja. Osim neretvanske lađe i trupe na spomenutom Festivalu iz Hrvatske će se predstaviti još Komiška sandula i gondula, Lošinjska regatna pasara, Kvarnerski guc i Condure Croatica.

Sveznalica 7400xXpx

Bit će ovo velika promocija za cijelu dolinu Neretve, što je potvrdio i Milojko Glasović, predsjednik Udruge za očuvanje neretvanske baštine. Hrvatska na ovom Festivalu ima status specijalnog gosta, zajedno sa Italijom.

Radio Ploče

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije