Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

SVJETSKI DAN BESKUĆNIKA

Nitko gladan, nitko bez krova nad glavom i nitko bez podrške!

Objavljeno prije

Plakat_b2I ove godine Svjetski dan beskućnika se obilježava 10. listopada. Organizacije iz čitavog svijeta, na različite načine, taj dan provode aktivnosti senzibiliziranja javnosti za problematiku beskućništva. Prošle godine, po prvi put, se taj dan obilježio i u Hrvatskoj otvorenim pismom kojim smo željeli skrenuti pažnju na problematiku beskućništva u RH.

Ove godine obilježavanju se pridružuje i Hrvatska mreža za beskućnike, krovna Nacionalna mreža koja okuplja gotovo sve organizacije iz Hrvatske koje se bave problematikom beskućništva. Akcija pod geslom „Nitko gladan, nitko bez krova nad glavom i nitko bez podrške!“, provesti će se u šest hrvatskih gradova: Zagreb (Prihvatilište za beskućnike GD Crvenog križa, Velika Kosnica), Split (Riva), Rijeka (Korzo), Pula (Trg Portarata), Varaždin (Korzo, Trg Kralja Tomislava) i Karlovac (Trg Matije Gupca), s početkom u 11 sati i 55 minuta.

Korisnici, volonteri i djelatnici organizacija iz navedenih gradova sjesti će na kartonske kutije, simbolizirajući tešku svakodnevnicu i sve veći broj beskućnika na ulicama hrvatskih gradova. Tijekom akcije uputit ćemo različite poruke podrške našim beskućnicima te dijeliti promotivne materijale organizacija koje se bave beskućnicima i Hrvatske mreže za beskućnike.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Osim sve većeg broja beskućnika kroz akciju istaknuti ćemo i druge probleme naših korisnika, ali i organizacija koje se bave beskućništvom:

  • Mali prostorni i smještajni kapaciteti u pojedinim gradovima
  • Nepostojanje Prihvatilišta u pojedinim većim gradskim sredinama
  • Sve veći broj mladih beskućnika
  • Neujednačenost u financiranju i podršci lokalnih i regionalnih vlasti
  • Nedostatak politika, strategije i zakonskih okvira u prevenciji beskućništva te radu s beskućnicima.

Nastavi čitati
Dodajte komentar

You must be logged in to post a comment Login

Objavite komentar

NERETVANSKA BAŠTINA

Dolina Neretve predstavit će se na Festivalu mora i mornara u Francuskoj

Objavljeno prije

Foto: Facebook/Radio Ploče

Foto: Facebook/Radio Ploče

U Francuskoj se od 27. ožujka do 2. travnja održava Festival mora i mornara na kojem će se predstaviti dio maritimne baštine Hrvatske. Na spomenutom festivalu sudjelovat će i Udruga za očuvanje neretvanske baštine i Udruga lađara Neretve gdje će se predstaviti lađa, trupa, neretvanski kulinarski specijaliteti i neretvanska turistička ponuda.

Lađu će veslati djevojke koje će biti u posebnim dresovima sa šahovnicom. Riječ je o vrlo poznatom Festivalu mora i mornara na kojem se očekuje preko 400 tisuća posjetitelja. Osim neretvanske lađe i trupe na spomenutom Festivalu iz Hrvatske će se predstaviti još Komiška sandula i gondula, Lošinjska regatna pasara, Kvarnerski guc i Condure Croatica.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Bit će ovo velika promocija za cijelu dolinu Neretve, što je potvrdio i Milojko Glasović, predsjednik Udruge za očuvanje neretvanske baštine. Hrvatska na ovom Festivalu ima status specijalnog gosta, zajedno sa Italijom.

Radio Ploče

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije