Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

NEZAKONIT PRELAZAK GRANICE

Uhićeno osam osoba zbog šverca 119 Turaka, za iznos od preko 370 tisuća kuna

Objavljeno prije

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja da je sedam državljana Republike Hrvatske i jedan državljanin Bosne i Hercegovine počinilo više kaznenih djela „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici šengenskog sporazuma“.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su 33-godišnjak s područja Zagreba, 31-godišnjak s područja Dubrovnika i 41-godišnjak s područja Bosne i Hercegovine, u vremenskom razdoblju od početka 2021. do 22.02.2022. godine, na širem području Dubrovnika i Dalmatinske zagore u 21 navratu, iz koristoljublja, omogućili najmanje 119-ci državljana Turske kretanje i boravak u RH, iako za to nisu ispunjavali zakonske uvjete.

Na opisane načine sebi su priskrbili ne pripadajuću imovinsku korist u iznosu od najmanje 370.393,76 kuna.

Također je utvrđeno kako je osumnjičenima u izvršenju kaznenih djela pomagalo još petero osoba u dobi od 21, 32, 22 i 44 godine s područja Zagreba koji su osobno preuzimali novac pribavljen počinjenjem kaznenih djela te ga uz određenu nagradu predavali osumnjičenicima.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 31-godišnjak i 33-godišnjak su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok se 41-godišnji državljanin BiH već nalazi u istražnom zatvoru zbog istog kaznenog djela.

Preostala petorka je kazneno prijavljana u redovnoj zakonskoj proceduri za pomaganje u počinjenju u navedenim kaznenim djelima.

 

PP METKOVIĆ

Temeljem krivotvorene darovnice napravio put

U krivotvorenoj darovnici je naveo kako darovnica služi općem dobru naroda

Objavljeno prije

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 79-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni tijekom 2020./2021. g. izradio lažnu darovnicu u tuđe ime, kojom se njemu daruju parcele zemlje u svrhu probijanja puta prema Rujnici.

Potom je osumnjičeni probio i asfaltirao put, koji dijelom prelazi preko darovanih parcela zemlje, a dijelom preko zemlje koja je u vlasništvu Republike Hrvatske.

Temeljem tako izrađene lažne darovnice osumnjičeni je branio drugim osobama prolaz navedenim putem, polažući na njega apsolutno pravo.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zbog počinjenog kazneno djela krivotvorenja isprave policija je protiv osumnjičenog 79-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Metkoviću.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije