Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300

KAUBOJI VEČERAS IGRAJU PRVU UTAKMICU NA SP-u

Zvonimir Srna: ‘Jedva čekamo da to sve počne!‘

Objavljeno prije

Foto: Vlado Kos/Cropix

Spremamo se za tu utakmicu cijele pripreme, jer smo svjesni da su nam oni glavni protivnik u grupi. Sve znamo o njima, ali i oni o nama. Jedva čekamo da to sve počne. Inzistirat ćemo na obrani i nadam se da ćemo sve dogovoreno ispoštovati. Izbornik ima dosta varijanti, vidi nas na različitim pozicijama u obrani – riječi su Zvonimira Srne. Metkovac, koji će 24. siječnja proslaviti 25. rođendan, ističe se, ‘kupio’ je ulaznicu za Svjetsko prvenstvo u prvom redu obrambenim pristupom. Inače, ukupno tri Metkovca su u sastavu koji je izbornik Hrvoje Horvat poveo na SP- Osim Srne, lijevog vanjskog PPD Zagreb, tu je 35-godišnji vratar Mate Šunjić (Ivry), te 26-godišnje lijevo krilo Marin Jelinić (Nexe).

Utakmica za koju se Hrvatska sprema cijele pripreme je utakmice protiv Egipta s kojojm otvaramo svoj nastup na 15. Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj. Egipat je prvak Afrike i četvrti s Olimpijskih igara u Tokiju.

Hrvatska je šest puta dosad igrala s Egiptom od čega tri puta na SP-ima, te dobila sva tri ogleda (Portugal 2003. 29:23, Španjolska 2013. 24:20, te Francuska 2017. 21:19). Egipat je polufinau Tokija prošle godine zaustavila Francuska, kasniji olimpijski pobjednik, a u ogledu za broncu su poraženi od Španjolske. Prije dvije godine su bili domaćini SP-a, a izgubili su u četvrtfinalu od Danske, koja je otišla do kraja, i to slabijim izvođenjem sedmeraca.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Budući se prenose međusobni rezultati u drugi krug, izuzeno je važno otići tamo sa sva četiri boda. Prostala dva suparnika u skupini, SAD Maroko, slabiji su od Egipta. Zato  je prva utakmice biti ili ne biti, super važna, i zato su o njoj naši isključivo razmišljali tijekom priprema.

Utakmicu izravno od 20.30 sati prenosi RTL televizija.

RENT-A-CAR M 740

NAŠA SKUPINA

Naše u 2. kolu, u nedjelju, 15. siječnja, čeka od 20.30 sati ogled protiv SAD-a, te u utorak, 17. siječnja, također od 20.30 sati, Maroko.

Tri prvoplasirane reprezentacije će u drugi krug. Igra se u Jönköpingu. Naša skupina se u drugom krugu križa s tri najbolja iz skupine u kojoj su Danska, Tunis, Bahrein i Belgija.

U drugom krugu samo prva dva mjesta iz četiri skupine po šest vode u četvrtfinale. Prolaz među osam, ukoliko tamo bude Francuska, osigurat će nastup u olimpijskom Parizu 2024. Ukoliko ne, trebat će bit među sedam najboljih.

Piše Toči Vlašić / Dubrovački vjesnik

NK NERETVA

Završeni radovi na uređenju svlačionica igrališta ‘Iza Vage’

Objavljeno prije

Radovi na uređenju seniorske svlačionice igrališta ‘Iza Vage’ uspješno su završeni, čime je ostvarena još jedna investicija u sportsku infrastrukturu Grada Metkovića, izvijestio je gradonačelnik Dalibor Milan.

Ovaj projekt ima za cilj stvoriti kvalitetnije uvjete za treniranje sportaša.

Obnova je obuhvatila širok spektar radova, uključujući stolarske radove, potpunu izmjenu instalacija vode i struje, postavljanje nove keramike, te zamjenu otvora i sanitarija.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Ukupna vrijednost projekta iznosi približno 43 tisuće eura bez PDV-a. Investitor je Ustanova za kulturu i sport Metković, dok je financiranje osigurao Grad Metković.

– Ovaj projekt predstavlja značajan korak naprijed u razvoju sportske infrastrukture, omogućujući sportašima bolje uvjete za treninge i natjecanja, – poručio je Milan.

RENT-A-CAR M 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije