Ostanimo u kontaktu

ŽENSKI MALONOGOMETNI TURNIR

ŽNK Neretva sudjelovat će na turniru u Crnoj Gori

Objavljeno prije

ZNK Neretva

ŽNK Neretva Metković sudjelovat će u subotu i u nedjelju na Međunarodnom malonogometnom turniru za žene u Pljevljima (Crna Gora). Bit će to peti odlazak metkovskih nogometašica na rečeni turnir na kojemu su prošle godine igrale kadetkinje koje su već u prvom krugu završile natjecanje zbog slabije gol-razlike.

Inače, na turniru će se natjecati dvadesetak ekipa s područja bivše države i iz drugih zemalja, pa će tako nastupiti domaćin i organizator FK Breznica, Zvezda Beograd, Rad Beograd, Budućnost Podgorica, Vojvodina iz Novog Sada, predstavnici Mađarske i drugi klubovi.

Igrat će se po formuli 4+1, a nastupit će seniorski i kadetski sastavi. Neretva će već u subotu odigrati dvije utakmice,a prođe li u završnicu nastavit će natjecanje u nedjelju. Bez obzira na to ostat će u Pljevljima i u nedjelju čekajući proglašanje pobjednika i uručivanje priznanja sudionicima.

Trener Neretva Duško Mijoč nam je rekao da se radi o jednom od najvećih turnira u Europi, a igračice, trener i sportski direktor Ante Boras putuju u petak autobusom svog predsjednika i sponzora Ivice Mijoča.

Sigurno je da će u Pljevljima nastupiti Jelena Kešina, Veronika Terzić i još nekoliko iskusnijih i mladih igračica. Neke članice Neretve nisu mogle putovati zbog poslovnih obveza.

Nakon povratka seniorke će na zasluženi odmor, a kadetkinje će nastaviti vježbati jer postoji mogućnost odigravanja zaostale utakmice sa Marjanom iz Splita.

ŽNK Neretva zahvaljuje svim sponzorima koji su igračicama omogućili odlazak na turnir u Crnu Goru!

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

REPREZENTATIVKE IZ METKOVIĆA NA PRIPREMAMA U NOVIGRADU

Ana Bakalar i Gabrijela Dugandžić na pripremama reprezentacije

Objavljeno prije

Ana Bakalar i Gabrijela Dugandžić

Ženskom nogometnom klubu Neretva stiglo je još jedno pravo sportsko priznanje. Prema riječima sportskog direktora Ante Borasa, dvije igračice Neretve, Gabrijela Dugandžić i Ana Bakalar pozvane su u reprezentativni kamp za U-19 koji će se organizira u Novigradu od 5. do 10. siječnja i u čijem će radu sudjelovati mlade igračice iz Hrvatske i inozemstva. Kampom rukovodi izbornik hrvatske vrste Hrvoje Matijević.

Gabrijela Dugandžić do sada je bila članicom vrsta U-15 i U-17, a ovo joj je prvi poziv na pripreme za U-19.

Inače, pripreme ŽNK Neretva za drugi dio prvenstva počinju 20. siječnja.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

Nastavi čitati

IZVANREDNA IZBORNA SKUPŠTINA

Damir Jerković novi predsjednik UO NK Neretva

Objavljeno prije

Damir Jerković - Sindža, NK Neretva

Na u subotu navečer održanoj izvanrednoj izbornoj skupštini NK Neretva, za novog predsjednika UO izabran je Damir Jerković dosadašnji dopredsjednik. On je u tom svojstvu izvijestio o radu u proteklom razdoblju za koje su članovi skupštine zaključili da je bilo vrlo uspješno.

Prije svih, ostvaren je glavni cilj postavljen 2017. godine, a to je osvajanje prvoga mjesta u Županijskoj ligi i ulazak u 3. HNL Jug, a potom stabiliziranje kluba i plasman u sredini trećeligaške ljestvice tijekom jesenskog dijela sezone.

Jerković je napomenuo da je sredinom prošle godine bilo značajnih problema u radu Nogometne škole NK Neretva pa je trebalo naporno raditi kako bi se stanje popravilo.

Prva zadaća, a to je vraćanje kadeta i pionira koji su otišli u druge klubove, uspješno je riješena, a formiran je i juniorski pogon.

Dok su u sezoni 2017/2018, u saveznom stupnju igrali samo stariji pioniri i kadeti,  a ostali u županijskim ligama i dok je tom razdoblju vježbalo 180 polaznika s kojima je radilo 6 trenera, u novoj sezoni stanje se značajno promijenilo.

U klubu vježba 210 polaznika Nogometne škole s kojima radi 8 trenera i voditelja. Čak četiri uzrasne kategorije (mlađi i stariji pioniri, kadeti u juniori) igraju u saveznim stupnjevima natjecanja, a ostali u županijskim okvirima.

Članovi Neretvine skupštine na njegov zahtjev razriješili su dosadašnjeg predsjednika UO Udruge Vjekoslava Čuvala i dopredsjednika Jerkovića, a slijedom toga i sve ostale članove UO udruge.

Zatim su članovi skupštine za novog predsjednika UO imenovali Damira Jerkovića a za dopredsjednika Nikolu Manenicu.

Za članove novog UO imenovani su Nikša Galov, Ivica Mijoč i Vedran Vištica, a za članove nadzornog odbora Ivica Popović (za predsjednika), Nikica Ilić i Hrvoje Bebić.

Funkciju predsjednika skupštine NK Neretva i dalje će obavljati dosadašnji predsjednik Mišo Glavinić, čiji je zamjenik Ivica Kuran.

Na kraju izvanredne izborne skupštine prihvaćeno je financijsko izvješće za 2017. godinu, a potom prihvaćen predloženi financijski plan za sljedeću godinu.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

Nastavi čitati

Najčitanije