Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2

BICIKLIZAM

Voženo 10. kolo XC Zimske lige Dalmacije

Objavljeno prije

10. kolo XC Zimske lige Dalmacije-06

U organizaciji BK Metković potpomognutoj Udrugom mladih Vid i Udrugom lađara Domagojevi gusari u Vidu je 8. ožujka voženo 10. kolo XC zimske lige Dalmacije. Sveukupan broj natjecatelja, pratnje i gledatelja koji su se rasporedili dužinom cijele staze je bio oko 250, što je premašilo sva očekivanja organizatora.

Vozilo se u tri kategorije; sport, rekreacija i žene

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Ukupna duljina staze „Sport“ bila je oko 25 km, a za rekreativce i žene oko 19 km. Poredak je slijedeći;

Kategorija SPORT, 26 natjecatelja:

Sveznalica 7400xXpx
  1. Filip Kovačić (BK Široki Brijeg)
  2. Benjamin Murić (BK Giro di Sarajevo)
  3. Denis Čanjevac (BBK Orlov krug-Vodice)

Kategoriji REKREACIJA, 62 natjecatelja:

  1. Roko Pavlinušić (BK Vlaji Sinj)
  2. Mario Babić (BK Vlaji Sinj)
  3. Ivica Deronja (BK Adrion Oros)

Kategorija ŽENE:

  1. Silvija Orlović (BK Aks Stankovci)
  2. Biljana Taslak (Neretva run)
  3. Žana Horvatić

Po dolasku svih natjecatelja na cilj izvršena je dodjela medalja te prijelaznog pehara pobjedniku u kategoriji Sport, a nastavljeno je zajedničkim druženjem uz jelo i piće na Velikoj rivi u Vidu. Od članova domaćina BK Metkovića najbolje plasiran je bio Ante Brozović (7) zatim Josip Kiridžija (11), Luka Volarević (25), Ante Šiljeg (28), Matko Delija (29), Davor Gnječ (35), Marko Jerković (41) svi u kategoriji rekreacija, dok je u kategoriji sport Matija Ereš diskvalificiran. Također, treba napomenuti da su u utrci nastupili i članovi Neretva run-a; Ruđer Bošković (32 rekreacija), te Biljana Taslak koja je osvojila 2. mjesto u kategoriji žene, te Član BK Relaksa Miroslav Trgovčević (46 rekreacija).

BK Metković se zahvaljuje svima koji su pomogli u organizaciji ovoga događaja a posebno članovima HGSS-a i vatrogascima koji na svu sreću nisu imali posla, te gledateljima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj veliki događaj.

Ruta utrke

Start utrke bio je u Prudu odakle je startalo ukupno 93 biciklista, te su makadamskom cestom vozili do Dragovije stalnim usponom sa kraćim ravnim dionicama. Kod vjetrenjače na Dragovji staza je vodila prema Novim selima „kozjom stazom“, a zatim prema Vreštici odakle se nastavilo makadamskom cestom prema Vidu. Dolaskom na Kešinov brig slijedio je uspon betonskom cestom. Rekreativci su nakon sto metara nastavili makadamskom cestom iznad Tuzbelja prema Markotima, izlaskom na asfalt kod kuće Talajića skrenuli su prema mrtvačnici, pored crkve nastavili su mjesnom cestom prema Lenjaku do cilja ispred Arheološkog muzeja Narona. Kategorija „Sport“ su sa Kešinova briga vozili uzbrdo cestom prema Dragoviji (dio ceste koji su ranije prošli svi) te kod Krstača krenuli kozjom stazom nekadašnjim tzv. „Mrtvačkim putem“ (staza kojom su se nekada nosili umrli sa Dragovije do groblja u Vidu), pored „Jušine kolibe“ spust na makadamsku cestu Prud-Vid i prema Vidu tj. Markotima gdje su nastavili istom dionicom kao „Rekreativci“.

UHIĆENI NA GRANICI

Na ljetovanju otuđili jet-ski i odvezli ga u Češku

Iako su na ljetovanju koristili vlastiti jet-ski, vratili su se u mjesto ljetovanja i od tamo otuđili još jedan jet-ski te ga odvezli u Češku gdje ga policija pokušava naći putem međunarodne policijske suradnje

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica Poljskih državljana u dobi od 43 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo krađe i rano jutros predani pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Metković.

Naime, u nedjelju, 16. srpnja 44-godišnjak je policiji prijavio krađu jet-skia koja se dogodila prethodne noći. Plovilo je bilo privezano za pontonsku platformu u moru u mjestu Blace u općini Slivno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su plovilo otuđili spomenuti poljski državljani koji su tu prethodno bili na ljetovanju.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Naime, tijekom ljetovanja su i sami koristili osobni jet-ski, te su se nakon odjave i povratka u Poljsku, zaustavili u BiH gdje su svoj jet-ski ostavili i praznim se trilerom vratili u Blace odakle su otuđili jet-ski kojeg su potom ostavili u Češkoj.

Uhićeni su na PGP Stara Gradiška temeljem raspisane potrage PP Metković kada su se vraćali po svoj jet-ski u BiH s namjerom da ga vrate u Poljsku.

Sveznalica 7400xXpx

Otuđeni jet-ski za sada nije pronađen i s tim ciljem je zatražena međunarodna policijska suradnja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije