Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

BICIKLIZAM

Voženo 10. kolo XC Zimske lige Dalmacije

Objavljeno prije

10. kolo XC Zimske lige Dalmacije-06

U organizaciji BK Metković potpomognutoj Udrugom mladih Vid i Udrugom lađara Domagojevi gusari u Vidu je 8. ožujka voženo 10. kolo XC zimske lige Dalmacije. Sveukupan broj natjecatelja, pratnje i gledatelja koji su se rasporedili dužinom cijele staze je bio oko 250, što je premašilo sva očekivanja organizatora.

Vozilo se u tri kategorije; sport, rekreacija i žene

Ukupna duljina staze „Sport“ bila je oko 25 km, a za rekreativce i žene oko 19 km. Poredak je slijedeći;

Kategorija SPORT, 26 natjecatelja:

  1. Filip Kovačić (BK Široki Brijeg)
  2. Benjamin Murić (BK Giro di Sarajevo)
  3. Denis Čanjevac (BBK Orlov krug-Vodice)

Kategoriji REKREACIJA, 62 natjecatelja:

  1. Roko Pavlinušić (BK Vlaji Sinj)
  2. Mario Babić (BK Vlaji Sinj)
  3. Ivica Deronja (BK Adrion Oros)

Kategorija ŽENE:

  1. Silvija Orlović (BK Aks Stankovci)
  2. Biljana Taslak (Neretva run)
  3. Žana Horvatić

Po dolasku svih natjecatelja na cilj izvršena je dodjela medalja te prijelaznog pehara pobjedniku u kategoriji Sport, a nastavljeno je zajedničkim druženjem uz jelo i piće na Velikoj rivi u Vidu. Od članova domaćina BK Metkovića najbolje plasiran je bio Ante Brozović (7) zatim Josip Kiridžija (11), Luka Volarević (25), Ante Šiljeg (28), Matko Delija (29), Davor Gnječ (35), Marko Jerković (41) svi u kategoriji rekreacija, dok je u kategoriji sport Matija Ereš diskvalificiran. Također, treba napomenuti da su u utrci nastupili i članovi Neretva run-a; Ruđer Bošković (32 rekreacija), te Biljana Taslak koja je osvojila 2. mjesto u kategoriji žene, te Član BK Relaksa Miroslav Trgovčević (46 rekreacija).

BK Metković se zahvaljuje svima koji su pomogli u organizaciji ovoga događaja a posebno članovima HGSS-a i vatrogascima koji na svu sreću nisu imali posla, te gledateljima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj veliki događaj.

Ruta utrke

Start utrke bio je u Prudu odakle je startalo ukupno 93 biciklista, te su makadamskom cestom vozili do Dragovije stalnim usponom sa kraćim ravnim dionicama. Kod vjetrenjače na Dragovji staza je vodila prema Novim selima „kozjom stazom“, a zatim prema Vreštici odakle se nastavilo makadamskom cestom prema Vidu. Dolaskom na Kešinov brig slijedio je uspon betonskom cestom. Rekreativci su nakon sto metara nastavili makadamskom cestom iznad Tuzbelja prema Markotima, izlaskom na asfalt kod kuće Talajića skrenuli su prema mrtvačnici, pored crkve nastavili su mjesnom cestom prema Lenjaku do cilja ispred Arheološkog muzeja Narona. Kategorija „Sport“ su sa Kešinova briga vozili uzbrdo cestom prema Dragoviji (dio ceste koji su ranije prošli svi) te kod Krstača krenuli kozjom stazom nekadašnjim tzv. „Mrtvačkim putem“ (staza kojom su se nekada nosili umrli sa Dragovije do groblja u Vidu), pored „Jušine kolibe“ spust na makadamsku cestu Prud-Vid i prema Vidu tj. Markotima gdje su nastavili istom dionicom kao „Rekreativci“.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije