Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

GOLIJADA IZA VAGE

Visoka pobjeda Neretve u susretu s Kamenom iz Ivanbegovine

Objavljeno prije

Foto ilustracija / BWK

U susretu 13. kola 3. NL – Jug, NK Neretva je na domaćem terenu pobijedila NK Kamen iz Ivanbegovine s visokih 9:2 (5:1).

Neretva je od prve minute krenula napadački i već na samome startu nametnuli svoju pas igru. Prvi gol postigao je M. Jelavić već u 6’ minuti.

Nakon prvog ubrzo dolazi i drugi – pogađa Abel Kalfić u 15’ pa onda u ‘27 te u 39’ minuti čime postiže svoj prvi hat-trick u dresu Neretve. U 19’ s distance je pogodio i Vlaho Skaramuca. Gosti su ostali i bez Kilića koji je zbog surovog starta dobio crveni karton.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Trener Goran Proleta u drugom poluvremenu dao je priliku igračima s klupe. Tako su u drugom dijelu pogađali Fran Ćavar u 58’, Marko Čuljak u 72’, Stipe Sesar u 76’ a točku na i stavio je Šime Galov pogotkom za 9:2 u 87’ minuti.

U idućem kolu Neretva gostuje kod Sloge.

Čestitke momcima na odličnoj igri.

KARATE KLUB KNEZ DOMAGOJ

Trener Ante Bebić stekao diplomu stručnjaka za Dynamic neuromuscular stabilization

Objavljeno prije

Trener Karate kluba knez Domagoj, Ante Bebić je na trenerskom usavršavanju postigao još jedan uspjeh. Poslije stečenog Magistra kineziologije (smjer Kineziterapija) i stečene diplome trenera Karatea nije stao, nego je krenuo k daljnjem usavršavanju i upravo stekao diplomu stručnjaka za Dynamic neuromuscular stabilization (Dinamička neuromuskularna stabilizacija).

O samoj metodi malo pobliže u nastavku, – javilo je vodstvo Kluba te ovom prilikom zajedno sa svim članovima čestita svom treneru.

DNS metoda Praške škole, temelji se na neuro-razvojnim aspektima motoričke kontrole s ciljem otklanjanja različitih oblika disfunkcija i kompenzacija te uspostavljanja efikasnih kretnih obrazaca. Naime, u najranijim fazama razvoja djeteta živčani sustav kreira motorički program koji kontrolira posturu, hodanje i sveukupno kretanje. Kroz život, kao posljedica djelovanja različitih sila, loših habitualnih obrazaca te drugih čimbenika, ta se najranija motorička razvijenost gubi, te se povoljni obrasci kretanja zamjenjuju nepovoljnima. Sve to rezultira lošim držanjem, neekonomičnim kretanjem, smanjenoj razini energije a na kraju i kroničnim bolovima i ozljedama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Stoga DNS primjenjuje specifične kretnje koje pripadaju određenoj fazi neuro-motoričkog razvoja, kroz koje reeducira temeljne obrasce kretanja i povećava razinu motoričkog statusa. Na taj se način ujedno stvaraju uvjeti za daljnji siguran razvoj kompleksnijih motoričkih sposobnosti te primjenu intenzivnijih treninga.

Osnovni fokus DNS metode je stabilizacija trupa kroz korektan mehanizam disanja uz kreiranje intra-abdominalnog tlaka. Pri tome se stvaraju uvjeti za funkcionalno centriranje svih zglobova te okolnosti u kojima ekstremiteti mogu razviti svoju optimalnu i sigurnu mobilnost te jakost i snagu.

DNS metoda obuhvaća specifične dijagnostičke, terapijske i trenažne protokole namijenjene rehabilitaciji i post-rehabilitaciji, rekreaciji i sportu. Kao rekreativni program primjenjuje se u prevenciji ozljeda, optimizaciji kretanja, kao podrška drugim rekreacijskim programima, ali i kao trajno modificirani oblik korektivne gimnastike.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije