Ostanimo u kontaktu
CLUB DIVINE – Brown Sugar RnB

PRIOPĆENJE POVODOM IZREČENE NOVČANE KAZNE

UL Stablina: ‘Udruge imaju svoje članove i predsjedništvo, ponašanje navijača se ne spominje ni u kojem kontekstu’

Objavljeno prije

Maraton lađa 2018 (207)

U nastavku prenosimo priopćenje koje je objavila Udruga lađara Stablina, a povodom izrečena kazne od strane Udruge lađara Neretve na 21. Maratonu lađa:

Udruga lađara Stablina kao i svaka udruga koja podliježe zakovniku udruga RH, ne odgovara za postupke svojih „navijača“. Udruge imaju svoje članove i predsjedništvo s pripadajućim odborima (po statutu udruga), navijači se ne spominju ni u kojem kontekstu.

Stav UL Stablina „navijač (udruge/ekipe/tima) je osoba koja doprinosi uspijehu/ugledu navedenih na bilo koji način, dok je osoba koja remeti red i mir te spriječava neometani tijek bilo koje utrke (u ovom slučaju maratona lađa) huligan te kao takav treba biti sankcioniran.“
Huliganizmom se ne mogu baviti udruge koje su opterećene pripremama za natjecanje, to je posao redarstvenih snaga/policije/pomorske policije koji se raspoređuju na strateške točke eventualne opasnosti koje im odredi organizator (u ovom slučaju Udruga lađara Neretve).
Na temelju kojih analiza je donesena navedena kazna za UL Stablina nije nam poznato te iste nećemo ni preispitivati jer se moramo okrenuti daljnim obavezama rada udruge.

UL Stablina osuđuje huligansko ponašanje na bilo kakvim utrkama/događajima/skupovima te zahtijeva pravilno sankcioniranje istih. Kažnjavanjem udruga neće se postići adekvatan lijek za ovu vrstu ponašanja. Prema poznatim informacijama ULN ima u posjedu snimke (sudačke) gdje se događaju navedeni nemili događaji, pokušajte prepoznati navedene huligane i uz pomoć policijskih snaga izrecite im primjerenu kaznu. Ukoliko je prepoznata osoba koja ometa tijek maratona popisana kao član bilo koje udruge, navedenu udrugu novčano kazniti.
Vjerujemo da će vam svaka udruga priskočiti u pomoć da se prepoznaju takvi „navijači“ jer ovakva odluka šteti ponajviše ugledu udruge te samoj manifestaciji maratona lađa na Neretvi.

Maraton lađa je kulturna baština Neretvanskog kraja, krajnje je vrijeme da se naprave određeni koraci po pitanju regularnosti i sigurnosti natjecatelja na manifestaciji maratona lađa. Samim natpisima po medijima štetimo ugledu navedene manifestacije te se od ovog plemenitog sporta radi cirkus, dok cjelogodišnji trud veslača i organizatora same manifestacije pada u drugi plan.

S poštovanjem,

UDRUGA LAĐARA STABLINA
PREDSJEDNIK: MARIN ŽDERIĆ

Prenosi: Ploče Online/ploce.com.hr

PRIPREMNE UTAKMICE

Nova pobjeda Neretve u Pločama

Objavljeno prije

Autor

Nogometaši Neretve ostvarili su u srijedu u Pločama novu pobjedu u prijateljskom susretu s nogometašima Jadrana LP.

Pobijedili su s 4:1 golovima (u drugom dijelu) Sršena, Crnčevića, JuričićaMarića, dok je za Pločane jedini i izjednačujući gol za 1:1 postigao spretni Rajič.

Trener Goran Galov bio je posve zadovoljan izvedbom svojih nogometaša koje do početka prvenstva čeka još nekoliko ogleda.

U tim susretima svoju priliku dobit će i povratnik u redove Neretve Marin Vranjić koji je u posljednje vrijeme branio boje Viteza i Čapljine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije