Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300
ICE PRO 1200
POLIKLINIKA MEDICOR MM 1200×400

EUROPSKO PRVENSTVO U RUKOMETU 2018.

U sjajnoj atmosferi i odličnoj igri Hrvatska ostvarila još jednu pobjedu

Objavljeno prije

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U sjajnoj atmosferi i odličnoj igri Hrvatska ostvarila još jednu pobjedu na prvenstvu Europe u rukometu. U drugom nastupu „stradala“ je momčad Islanda koja se u prvom dijelu susreta držala dosta dobro. Međutim, u nastavku je došla do izražaja kvaliteta naše reprezentacije i iznimna želja za ulaskom u samu završnicu.

Spaladium Arena bila je opet ispunjena, navijači iz svih krajeva Hrvatske došli su pomoći našim igračima. Prvi napad imali imala je Hrvatska, a Stepančić je odmah pogodio za 0:1. Poravnao je Palmarsson, da bi Karačić na sebi svojstven način ostario 1:2 i prednost Hrvatske , a asisitirao mu je Cindrić. A.Gunnarsson sa sedam metara pogađa za 2:2, potom se istaknuo vratar Islanda Gustavsson koji je obranio sedmerac Horvatu. U 6.minuti Island stiže do 3:2, uzvaraća Stepančić, ali i Palmarsson s devet metara . U 9.minuti nije uspio s krila, ali jest Cindrić u 10.minuti koji je slomi svog čuvara za 4:5 i vodstvo Hrvatske.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Isti igrač postiže svoj drugi pogodak u 12.minuti, uzvraća Arnarsson za 6:6.

U 13.minuti izbornik Červar uvodi Vorija i prelazi na sustav obrane 5-1. No, ipak je u u 15 minuti još uvijek bilo neodlučeno, 7:7.

RENT-A-CAR M 740

Imala je Hrvatska nekoliko pogrešaka u obrani, ali i u napadu, iako manje.

Pred kraj prvog dijela razbranio se vratar Islanda, u igru je ušao i Buntić, Štrlek pogađa za 8:9, zatim Karačić podiže na dva razlike, a Čupić na tri (9:12).

Islnad se nije predao, nastavili su ubojito, pogađali su precizno. Na odmor se otišlo s vodstvom Hrvatske , 13:14.

U nastavku je uslijedila prava rukometna rapsodija, kvalitenija i brža igra Hrvatske, a uz to i puno preciznija. Nakon jednog do dva pogotka viška za naše, kreće serija Cindrića i Štrleka, stižemo do četiri razlike u 36.minuti, a Stevanović postaje nepremostiva prepreka za  napadače Islanda . Pokazalo se i dobrim potezom uvođenje u igru Denisa Buntića koji je brzo postigao dva pogotka. Prednost Hrvatske rasla je na pet razlike do 40.minute, trener Islanda morao je po drugi put zatražiti minutu za odmor.

Do 45.minute Island je postigao dva gola iz igre i jedan sa sedam metara, što je ravno čudu, s obzirom na njihove brze završetke napada i dobru realizaciju. Vori i ostali iz obrane odlično su ukrotili Palmarssona, naši su smišljali napade i obično ih uspješno završavali. Marko Mamić podigao je stupanj realizacije naše momčadi na još višu razinu, i sam je postigao 4 gola . Stevanović je sjajno zaustavljao udarce Islanđana, pa je pobjeda bivala sve bliža. Prednost Hrvatske penjala se do osam golova razlike, da bi na kraju glasila 22:29. Igrači reprezentacije Hrvatske pokazali su hrabrost, znanje, upornost, ali i strpljivost kad je tebalo.

Igrali su angažirano, tako da u momčadi nije bilo slabog mjesta. Nakon briljantnih poteza Cindrića i Karačića, uslijedile su Stevanovićeve bravurozne obrane i Mamićevi golovi. Svi su željeli nadomjestiti ozljeđenog kapetana Duvnjaka. Uspjeli su pobijediti odličnu momčad Islanda u čijim redovima je nekoliko svjetski poznatih igrača. S takvim pristupom i načinima igre, a prije svega željom za uspjehom, Hrvatska može daleko na ovom prvenstvu.

Pero Jakić

SJETIMO SE S PIJETETOM

Poštovani čitatelji sretan Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Objavljeno prije

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj dan 1995. Hrvatska vojska je oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

Nakon četverogodišnje okupacije gotovo trećine hrvatskog teritorija, života u izbjeglištvu i u strahu od neprijateljskih napada na izložene hrvatske gradove, a nakon brojnih neuspješnih pregovora i mirovnih inicijativa, Republici Hrvatskoj ništa drugo nije preostalo nego vlastitom oružanom silom osloboditi hrvatski teritorij. U svitanje 4. kolovoza 1995. započela je Operacija Oluja.

Nakon početnog djelovanja snaga HRZ-a te topničke pripreme po vojnim ciljevima hrvatske snage krenule su u akciju istodobno iz 30 pravaca na bojišnici dugoj 700 kilometara. Udarnu snagu na glavnim pravcima napada činile su gardijske brigade, potpomognute specijalnom policijom MUP-a i Hrvatskim gardijskim zdrugom te domobranskim i pričuvnim postrojbama. Glavni smjerovi napada bili su s Dinare i Velebita u pravcu Knina. Već u operaciji Ljeto 95 stvoreni su preduvjeti da s vrhova Dinare prema Kninu krenu 4. i 7. gardijska brigada. S druge strane s Velebita preko Svetog Roka su u pravcu Knina prodirale Specijalne postrojbe MUP-a.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Oslobađanjem Knina, središta neprijateljske pobune u Hrvatskoj, ostvaren je najvažniji strateško-politički i vojni cilj operacije Oluja i cijelog Domovinskog rata. Samo nekoliko dana poslije i na sjevernom dijelu bojišnice neprijateljske snage 21. kordunskog korpusa prisiljene su potpisati predaju.

Operacijom je vraćen u hrvatski ustavno-pravni poredak cijeli okupirani teritorij, osim istočne Slavonije. Oluja je uz Bljesak ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata. U operaciji je oslobođeno 10.400 četvornih kilometara ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske. Uspješna operacija Oluja dovela je i do mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja te je značajno doprinijela skorom kraju rata u BiH.

RENT-A-CAR M 740

Nakon oslobođenja omogućen je povratak 210.592 Hrvatskih prognanika: s područja oslobođenih “Bljeskom” i “Olujom” 126.909 a iz iz hrvatskog Podunavlja 83.683 osoba.

Praznik se u početku zvao Dan domovinske zahvalnosti. Nazivu je kasnije dodan i “Dan pobjede”, a od 2008. i “Dan hrvatskih branitelja”. Zbog dugog punog naziva, kojem se često dodaje i “obljetnica VRO ‘Oluja'”, u medijima i neformalnoj komunikaciji često se naziva samo “Dan pobjede”.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije