Ostanimo u kontaktu

METKOVCI BOLJI OD KAŠTELANA

U pripremnoj utakmici rukometaši Metković Mehanike pobijedili Ribolu

Objavljeno prije

U drugoj pripremnoj utakmici uoči nastavka prvenstva, rukometaši Metković Mehanike na svom su terenu s 29:26 (15:11) bili bolji od RK Ribola Kaštela.

Metkovci nisu bili kompletni jer nije igrao mladi Bezer, a tijekomutakmice ozlijedio se i Cvitanović koji više nije ulazio u igru. Trener Romić koristio je vještine svih igrača na koje računa kako bi se satanradizirala momčad. Njegova očekivanja ispunili i mladi igrači koji će u nastavku prvenstva također dobiti svoje dionice u igri.

Najbolji strijelci u redovima Metković Mehanike bili su Mataga i Jurković sa po sedam pogodaka.

U uotrak navečer Metković se sastaje s crnogorskim prvoligašem Lovćenom.

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije