Ostanimo u kontaktu

METKOVIĆ MEHANIKA DOČEKUJE MORNAR CRIKVENICU

Trener Romić: Naš je cilj pobjeda i ništa drugo ne dolazi u obzir

Objavljeno prije

Nakon poraza u Buzetu, rukometaši Metković Mehanike u subotu na svom terenu dočekuju posljednjeplasiranu momčad Mornar Crikvenicu koja je do sada uspjela osvojiti samo četiri boda. S druge strane, Metković Mehanika je na osmom mjestu s 11 bodova, dok Solin na 11. mjestu ima 12 bodova.

Očito je da će se za opstanak svim silama boriti Solin i Mornar Crikvenica, a kako je razlika u bodovima isuviše mala, moguće je da u neprilike dođu i neki drugi klubovi.

Gostima iz Crikvenice gostovanje u Metkoviću predstavlja jedno od posljednjih nastojanja da izbjegnu ono najgore, ali prema svemu sudeći na taj trenutak morati će pričekati.

Naime, u redovima Metković Mehanike ne postoji bilo kakav oblik pesimizma, a ono što jedino postoji je optimizam i odlučnost da bodovi ostanu u dvorani Gimnazije Metković.

Nešto više rekao nam je trener Filip Romić:

– Naš je cilj pobjeda i ništa drugo ne dolazi u obzir. Razgovarali smo o pogreškama u Buzetu i donijeli odgovarajuće zaključke. Među njima je najvažniji da popravimo igru u obrani i smanjimo broj pogrešaka u napadu. Svi igrači na koje računam su spremni uložiti maksimum napora kako bismo na kraju slavili. Uvjeren sam da će svi igrači biti na visokoj razini, – poručio je trener Romić i još jednom istaknuo kvalitetne obrane vratara Kozine u Buzetu.

Susret Metković Mehanika – Mornar počinje u subotu u 19 sati.

HRVATSKI TIGAR

Umro legendarni borac Branko Cikatić

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris

Objavljeno prije

Umro je Branko Cikatić (65), jedan od najvećih boraca u povijesti, legendarni ‘hrvatski tigar’.

Cikatić je prava legenda borilačkih sportova i osvajač mnogih europskih i svjetskih medalja u tajlandskom boksu i kik-boksu. Hrvatski borac pokorio je Aziju, a posebno popularan bio je u Japanu, gdje se često borio tijekom profesionalne karijere. Najviše će se pamtiti da je Hrvatski tigar bio prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix, koji je osvojio u Japanu 20. travnja 1993. godine.

Njemački časopis Karate Budo Magazine 1989. dodijelio mu je nagradu Zlatna rukavica i proglasio ga najpopularnijim borcem na svijetu. Spomenimo kako su tom prilikom iza Hrvatskog tigra ostali velikani kao što su Jean-Claude van Damme i Chuck Norris.

Od devedesetih je u Hrvatskoj trenirao mlade borce te je osnivač Hrvatskog saveza tajlandskog boksa. Cikatić je snimio i film ”Skyscraper” u kojem je glumio  s Anne Nicole Smith. Nije se dugo zadržao u glumačkim vodama jer znao je reći: “Takav život nije za mene.”

Legendarni ‘hrvatski tigar’ dugo se borio za život, a problemi su počeli u svibnju 2018. godine kada je završio u bolnici.

Sepsa, bolnička bakterija, plućna embolija, a zatim i Parkinsonova bolest, sve je to morao nositi sa sobom veliki hrvatski borac. Cikatić je član Kuće slave splitskog sporta.

Piše: Vecernji.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije