Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

OD TENISKOG KLUBA METKOVIĆ DO FINALA WIMBLEDONA

Iako mu je izmakao wimbledonski pokal, Čilić nas je posljednjih dana sve učinio ponosnima!

Objavljeno prije

Marin Čilić

Foto: Sportske novosti

Zasigurno nije lako igrati prvi put u finalu Winbledona, a još tome kada s druge strane imate Rogera Federera, te ozljedu stopala, našemu Marinu Čiliću možemo samo čestitati na borbi i otporu koji je danas do samoga kraja meča pružio tom teniskom velikanu.

Sveznalica 7400xXpx

Što je proživljavao u svome prvom finalu, zasigurno jednog od najznačajnijih Grand Slam turnira, nećemo špekulirati. Sigurni smo da će biti vremena i da će nam Marin sam to dočarati. Al’ ono na što bi mi skrenuli pažnju je, da je danas finale Wimbledona igrao jedan od bivših članova Teniskog kluba Metković.

Naime, Čilićev prvi klub u kojem je bio registriran je TK Metković, a za koji dan se upravo navršava 19 godina od kada je Marin igrao finale Turnira sv. Ilije u Metkoviću. Tada je, među 25 igrača od Dubrovnika do Zagreba, u dobi do 12 godina, u finalu izgubio od Metkovca, Hrvoja Vidovića 6:7, 6:3, 4:6.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Vidovic-Cilic

Foto: Facebook

Također, kada govorimo o Wimbledonu i Teniskom klubu Metković, ne smijemo izostaviti ni bivšeg člana Ivana Dodiga, koji je i danas često viđen gost teniskih terena u Metkoviću. Nadam se da se svi još sjećamo 2013. godine i Ivanova wimbledonskog finala u parovima, kada je s Brazilcem Marcelom Melom izgubio od braće Bryan.

Ivan Dodig u Metkoviću

Svoj prvi Grand Slam naslov Marin Čilić je osvojio 2014. godine na US Openu, a na kraju ovogodišnjeg wimbledonskog izdanja možemo mu samo čestitati na odličnoj igri koju je prikazao. Iako mu je izmakao wimbledonski pokal, Marin nas je posljednjih dana sve učinio ponosnima.

Piše: Dalibor Čutura

PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA 2023. GODINU

Komunalna infrastruktura u fokusu Općine Zažablje, načelnica Vrnoga razliku planira osigurati kroz HR natječaje i EU fondove

Objavljeno prije

Prijedlog proračuna Općine Zažablje za 2023. godinu iznosi 350.730 eura, a općinski vijećnici te neretvanske općine o njemu će raspravljati na sjednici Općinskog vijeća koja bi se trebala održati 10. prosinca.

Predstavljajući glavne stavke proračuna načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga je rekla kako su najznačajnija ulaganja u kupnju i gradnju komunalne infrastrukture u iznosu od 238.415 eura.

Sveznalica 7400xXpx

– Taj novac planiramo osigurati prijavom na natječaje ministarstava, fondova i programa iz EU. – kazala je Vrnoga.

Prema njezinim riječima, prihodovnu stranu proračuna čine prihodi od poreza u iznosu od 73 tisuće eura, dok sredstva fiskalne decentralizacije iznose 115.600 eura, a kroz pomoći za projekte planiraju osigurati iznos od 138.615 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– U fazi smo pripreme projekta Centra aktivnog turizma Vidonje koji uključuje obnovu stare škole, uz razne popratne sadržaje, primjerice cikloturizam i pješačke staze, pa nam je glavnina sredstava usmjerena na taj projekt. Također, planiramo nastaviti s izgradnjom parkinga ispod groblja u Mliništu, proširenje ceste Vukov klanac – Brestica, te unaprijediti poslovanje kroz digitalizaciju. – rekla je načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga.

Za Južni.hr piše Kate Šutalo Cvjetković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije