Ostanimo u kontaktu

KARATE KUP JADRANA

Srebro za Petra Jeramaza i KK Knez Domagoj

Objavljeno prije

KK knez Domagoj

U Splitu je 29. ožujka 2015. održan  međunarodni  karate turnir Kup Jadrana.  Za karate klub Knez Domagoj  nastupio je Petar Jeramaz u kategoriji  seniori  -84 te osvojio srebrnu medalju. U četvrtfinalu pobijedio je natjecatelja iz Opatije rezultatom 3:0, a u polufinalu  ostvario je pobjedu nad natjecateljom iz Crne Gore 2:1. U finalnom dosta ravnopravnom  meču ipak je izgubio 1:0 od reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Također na istom natjecanju članica našeg kluba Martina Manenica, nositeljica crnog pojasa 1. Dan odradila je praktični dio i time potvrdila prije položeni teoretski ispit za karate sudca. Napominjemo da je Martina predvođena trenerom Mijom Volarevićom 2008. osvojila državnu medalju na Prvenstvu Republike Hrvatske u borbama, te da je ona ujedno izvrsna učenica Gimnazije Metković.

FESTIVAL BRODOVA I MORA 'DANI U VALI'

Neretvanska lađa među 70 tradicijskih drvenih brodova u Starom Gradu

Objavljeno prije

Foto: slobodnadalmacija.hr

Foto: slobodnadalmacija.hr

U starigradskoj uvali na Hvaru, od 14. do 17. rujna, održao se 2. Međunarodni festival mora, brodova i mornara Dani u vali na kojem se, među 70 drvenih brodova našla i neretvanska lađa.

Festival su organizirali Grad Stari Grad i Udruga Cronaves iz Splita, a na njemu su se, uz razne radionice, predavanja, izložbe i koncerte, predstavili tradicijski brodovi iz Hrvatske i Italije, kao i znat kalafata, majtora brodograditelja koji su se bavili zapušivanjem drvenih oplata brodova.

Neretvu je s lađom na festivalu predstavljala Udruga za očuvanje neretvanske baštine koja je, povodom 20. Maratona lađa na Neretvi, na prezentacijskim štandovima održala predavanje o povijesti lađe i maratona, Pavo Rašetin i Slobodan Batinović kuhali su neretvanski brudet,a  Tomislav Dugandžić – Paško je s Pavom Rašetinom predstavio i trupicu.

U samoj prezentaciji neretvanske lađe sudjelovali su Javorka Šamić, Tea Dragobratović, Lucijana Perojević, Leonarda Drljepan, Gabrijela Dugandžić, Đana Salacan, Marija Glavinić, Tina Golemac i paričar Slavko Musulin.

Neretvani su od organizatora i Koordinacije udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Istre i Kvarnera dobili više priznjana, a Udruga za očuvanje neretvanske baštine pozvana je na proslavu Udruge Hvar – metropola mora koja će se od 6. do 7. listopada održati u Hvaru.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije