Ostanimo u kontaktu

ŠKOLSKO NATJECANJE U RUKOMETU ZA DJEVOJČICE

Rukometašice OŠ Stjepana Radića prve u regionalnoj skupini Jug

Objavljeno prije

Regionalno rukomet, Foto - Ivana Čarapina, OŠ Stjepana Radića 12

Foto: Ivana Čarapina, OŠ Stjepana Radića

U Sportskoj dvorani jučer se održalo Poluzavršno (regionalno) natjecanje školskih sportskih društava u rukometu za djevojčice osnovnih škola za skupinu JUG, odnosno, za prvoplasirane ekipe na županijskim natjecanjima iz Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije. Prvo mjesto, i time pravo sudjelovanja na državnom natjecanju, osvojila je ekipa domaćina natjecanja, ŠSD Predolac OŠ Stjepana Radića.

Uz domaće rukometašice u natjecanju su sudjelovale mlade rukometašice ŠSD Radovan OŠ Majstora Radovana iz Trogira koje su osvoile drugo mjesto i trećeplasirane rukometašice ekipe ŠSD Galeb iz OŠ Pakoštane. Prije samih utakmica, prisutne su pozdravili i dali svoju podršku predsjednik Županijskog školskog sportskog saveza Boris Krstičević i ravnateljica OŠ Stjepana Radića prof. Božena Nikoletić.

U prvoj utakmici sastali su se ŠSD Predolac i ŠSD Radovan koja je završila s rezultatom 16:6 za metkovsku ekipu. Najbolje među rukometašicama iz OŠ Stjepana Radića bile su Petra Gustin i Rita Šiljeg s 5 postignutih pogodaka, dok je Ana Bolanča s 3 pogotka bila najbolja iz OŠ Majstora Radovana.

ŠSD Predolac u drugoj je utakmici pobijedio ŠSD Galeb rezultatom 26:4 te su ovom pobjedom Metkovke osvojile prvo mjesto na natjecanju. Iz OŠ Stjepana Radića sa 6 postignutih pogodaka najbolja je bila Karla Vladimir, a s izvrsnim obranama na golu se istaknula Marijeta Prnjić. Najbolja iz pakoštanske ekipe bila je Simona Ćirjak s tri postignuta gola.

Utakmica između ŠSD Radovan i ŠSD Galeb završila je rezultatom 23:12 za Trogiranke koje su pobjedom osvojile drugo mjesto. Među njima je najboilja bila Anđela Sunara s 5 postignutih golova, a među trećeplasiranim najuspješnije su bile Karolina Vukojević i Marija Vulin s po tri pogotka.

U sve tri odrigrane utakmice sudili su Carević i Glavinić, a zapisničari su bili Luka Obradović, Antonela Srna i Petra Obšivač. Pehare i priznanja učenicama i njihovim voditeljima uručio je Boris Krstičević.

Za metkovsku, prvoplasiranu ekipu pod vodstvom profesorice Jelene Galov, nastupale su Lucija Družijanić, Katarina Mikulić, Sara Vatović, Karla Vladimir, Marijeta Prnjić, Andrea Jarak, Petra Gustin, Marija Anković, Rita Šiljeg i Karla Galov.

Rukometašice će na završnicu Državnog prvenstva školskih sportskih društava u školskoj godini 2017./2018. u rukometu koji će se održati od 22. do 24. Travnja otputovati u Poreč, a fotogaleriju s natjecanja možete pogledati putem ove poveznice.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije