Ostanimo u kontaktu

DRUGA RUKOMETNA LIGA JUG

Rukometašice Metkovića bile su na pragu iznenađenja

Objavljeno prije

Arhivska fotografija

Da je utakmica u Dugom Ratu potrajala još nekoliko minuta, možda bi rukometašice Metkovića osvojile jedan bod, a možda bi i pobijedile. To se dade zaključiti iz promatranja kretanja rezultata u susretu između Orkana i Metkovića u kojemu su gošće s dva gola  M. Vidović odmah na početku stekle prednost od 0:2.

Malo kasnije imale su Metkovke i 1:3, ali od tada igračice Orkana pokazuju više preciznosti te dolaze do rezultatske prednosti od jednog do četiri gola razlike, odnosno tri, za miran odlazak na odmor. I u nastavku su igračice domaće ekipe igrale angažiranije te su tako došle do vodstva 11:7,15:7, i 17:9, pa se činilo da je pobjednik već poznat. Metkovke, međutim, nisu mislile tako. Zaigrale su odlučnije, snažnije i preciznije pa se prednost domaćih počela topiti. Petra Obšivač i Barbara Dropuljić pokazale su što znaju, pa je tako Obšivač u 59. minuti sa sedam metara smanjila prednost domaćih na dva razlike, a onda je Dropuljić dvije sekunde prije kraja prednost domaćih svela na konačnih 22:21 !

Trenutačno ŽRK Metković sa 6 bodova drži četvrto mjesto na ljestvici Druge lige Jug.

ŽRK Orkan – ŽRK Metković 22:21 (10:7)

Strijelkinje: Obšivač 5, M. Vidović 2, Gustin 1, Dropuljić 6, Jarak 2, Šiljeg 1, Mikulić 4.

Još su igrale: Prnjić, Obradović, Erceg, Bebić, R. Vidović, Ilić i Kozina.

SPORTSKO PARTNERSTVO

Potpisan sporazum o suradnji između RK Metković Mehanika i RK Jajce

Objavljeno prije

Autor

Predsjednik RK Metković Mehanika, Nikola Veraja i predsjednik RK Jajce (BiH),Mensur Alkić, u ponedjeljak su u Metkoviću potpisali Sporazum o suradnji, odnosno partnerstvu. Riječ je o suradnji dviju rukometnih škola, kluba iz Jajca s tradicijom dugom 65 godina, i Metković Mehanike s ciljem usavršavanja mladih igrača iz Jajca.

Kako se u priopćenju ističe, mladi igrači RK Jajce, posebice oni najdarovitiji, nakon punoljetnosti , dolazili bi u Metković i usavršavali se u gradu duge rukometne tradicije i tradicije stvaranja vrhunskih rukometaša od kojih su mnogi u prošlosti igrali u najpoznatijim klubovima svijeta i bili udarni članovi hrvatske reprezentacije.

Prvi korak u tom cilju već je učinjen. Metković Mehanici pristupio je 18-godišnji juniorski reprezentativac BiH Antonio Radić, ali se u priopćenju ne navodi hoće li kada zaigrati za Metković Mehaniku.

Predsjednik prvoligaša iz Metkovića, Nikola Veraja, izrazio je iznimno zadovoljstvo zbog sporazuma i povjerenja u rad Metković Mehanike, i podsjetio na uloge svih rukometnih djelatnika i trenera u Metkoviću, posebice Zdravka Vučičevića i pok. Tomislava Volarevića Brace u  razvoju metkovskog rukometa i u stvaranju vrhunskih rukometaša.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije